Å gi nødhjelp på en ny og mer direkte måte er noe man ser mer og mer til. Nå har også skuespiller og «Pørni»-aktuelle Henriette Steenstrup meldt sitt bidrag.

Etter å ha sett innlegget til TV2- journalist Sophie Lund Aaserud på Instagram, der Aaserud forteller at hun leier rom via Airbnb til ofre for krigen i Ukraina, har også den populære skuespilleren bestemt seg for å bidra på samme måte.

Føles meningsfullt

– Dette var ikke min idé, skriver hun i en SMS til Avisa Oslo, og viser til TV2-journalistens innlegg.

Men inspirert ble hun.

– Det er jo helt sentralt å gi til hjelpeorganisasjoner også, hvis man har mulighet, men dette føltes meningsfullt, så nå skal jeg hjem og gjøre det Sophie gjorde.

– Jeg ønsker å bidra på de måtene jeg kan. Og det er vel sånn mange har det nå, sier hun videre.

Hun er ikke alene om å være preget av krigen som pågår i Europa.

– Man kan kjenne på avmakt, harme og tristesse, også prøver jeg å kanalisere det i handling og det er vel der vi alle er nå.

Aaserud selv ble tipset av datteren sin, som sendte følgende innlegg til moren:

Hun forteller at hun i tillegg hadde lest en artikkel i den britiske avisen The Guardian om hvordan folk fra hele verden booket rom hos utleieselskapet for å hjelpe Ukrainere uten penger og husrom.

– Det monner kanskje lite. Men trangen til å gjøre noe ble stor. Og nå vet jeg at hjelpen kom rett til en familie som trengte den veldig. Jeg fikk umiddelbart respons av noen som trenger all hjelp de kan få, skriver Aaserud under bildet hun har delt.

Original nødhjelp

Steenstrup og Aaserud er ikke de eneste som går nye veier for å hjelpe krigsofre i Ukraina.

I går meldte Avisa Oslo om reality-profil Einar Øyen sitt bidrag. 26-åringen gikk 48 timer i Frognerparken for å samle inn penger til Røde Kors sitt arbeid i Ukraina, mens barna på den Tyske skolen har samlet inn klær og utstyr som det er behov for. Dette er bare noen av måtene oslofolk har forsøkt å hjelpe på.

Airbnb har tidligere lovet å huse 100.0000 ukrainske flyktninger, og følger seg i rekken av store selskaper som viser støtte og hjelper det ukrainske folket etter den russiske invasjonen.

Fredag kveld får Avisa Oslo SMS fra Steenstrup, der hun forteller at hun nå har lyktes med booke rom via Airbnb i Ukraina.

LES OGSÅ:

Gro solgte livsverket Sagene lunsjbar: – Jeg tror det kommer et konkursras

Cutters raser etter Gevir-avsløring – vil ha etikkregler for frisører

Fjerner populær Ringnes-øl fra butikkhyllene