Hard Rock Café kan regnes som en institusjon i Oslo sentrum. De åpnet dørene i desember 2005. Nå, 16 år etter, er det slutt.

Karl-Henning Svendsen, driftsansvarlig hos Hard Rock Café Oslo, synes dette er en lite hyggelig dag.

– Det er trist at Hard Rock legges ned. I dag er den siste muligheten til å kjøpe den ikoniske Oslo-T-skjorten, sier han til Avisa Oslo.

– Dyr leie

Da Avisa Oslo tok turen innom restauranten i Oslo sentrum lørdag kveld, var det mange gjester til stede for å ta farvel.

– Det er blandende følelser, men jeg har forståelse for bestemmelsen eierne i Sverige har tatt. Det kom ikke som en overraskelse.

De som har rettigheter for å drive Hard Rock Café i Norge sitter i Sverige. De siste to årene har Svendsen bidratt til å drifte restauranten. Årsaken til at den tradisjonsrike restauranten legges ned, er den dyre leien, sier han.

– Leieavtalen vår går ut, og vi har ikke blitt enige om videre leie. Det er rett og slett høy husleie i forhold til vår omsetning, sier han til Avisa Oslo.

Han forteller at restauranten har tapt penger siden oppstart i 2005.

– Vi klarte å snu driften, men den høye husleien har ødelagt mye, og da pandemien kom på toppen av dette, var det ikke mulig å drifte videre, forteller han.

Mange mister jobben

Rundt 75 ansatte vil stå uten jobb.

– Ansatte synes det er trist. Mange har vært der i mange år, og jeg har hatt inntrykket av at de har syntes at dette har vært en god arbeidsplass, sier han.

Avisa Oslo har snakket med en ansatt, som ønsker å være anonym.

– Jeg og flere har jobbet her i mange år. Det er utrolig trist at det skal stenges plutselig.

Nå vet han ikke hva han skal jobbe med.

– Jeg vet ikke hva jeg skal jobbe med nå, og synes ikke det er lett å få ny jobb heller, sier han til Avisa Oslo.

Karl-Henning Svendsen sier at situasjonen de har kommet i ikke er hyggelig for de ansatte.

– De stiller i rekken med mange andre som ikke har jobb i bransjen. Det er veldig mange kompetente folk som jobber hos Hard Rock, og jeg håper det vil være behov for deres kompetanse når samfunnet åpner igjen, sier han til Avisa Oslo.

Nytt sted?

Svendsen sier at Hard Rock Internasjonalt har visjoner om at de skal være til stede i de største byene i verden.

– De svenske eierne har bedt meg holde øyene oppe for egnet lokale med forsvarlig husleie. Jeg tror det kan være mulig i fremtiden. Men det er ikke slik at jeg ser etter lokaler nå, sier han.

I dag er den siste dagen med servering. I morgen er det varetelling, og på mandag blir ned nedpakking.

Hard Rock Café på Karl Johan huser de ikoniske og prestisjefylte klenodier, som Prince sin gitar, Madonnas drakt fra filmen «Body Evidence» og John Lennons Kawlabo-instrument.

– Restauranten har mange utrolige gjenstander med store verdier. Disse blir pakket ned og sendt tilbake til USA, sier han til Avisa Oslo.

LES OGSÅ: