Det forteller Jarle Trulsen, daglig leder i Sami Shop AS, som har hatt ansvaret for julemarkedet på Youngstorget de siste årene:

– Nå er vi helt i rute, og julemarkedet åpner på fredag 12. november, sier han.

Samiske varer

Totalt seks lavvoer danner i år det som utgjør en omtrent 600 kvadratmeter stor markedsplass. Der skal Sami Shop selge sine varer, og Trulsen nevner i fleng:

– Vi har en stor butikk med masse varer. Det blir alt fra reinsdyrskinn til kniver, tørket reinsdyrkjøtt, finnluer, elgkjøtt og mye annet fint, sier han.

I tillegg forteller han at det skal skapes julestemning med nordnorsk musikk og joik.

– Det blir skikkelig førjulsstemning.

God plass

Vi har vært deltaker på Julemarkedet siden 2006 og har de siste årene harr ansvaret for arrangementet. Tidligere var det opp mot 40 utstillere som hadde hver sin bod, men de siste årene er det kun Sami Shop som har solgt sine varer.

Teltene blir stående til 21. desember, men Trulsen har ikke noen tanker om hvor mange besøkende de vil ha i løpet av ukene frem mot jul.

– Vi bruker å ha godt besøk, og vi har trua på at det blir det i år også. I år har vi utvidet området slik at vi kan ha mye folk innom, men at man samtidig skal kunne holde god avstand til andre, avslutter han.

Omstridt arrangementsplass

Det er bare et par uker siden Oktoberfest tok ned det gigantiske teltet som hadde stått på Youngstorget i hele oktober – til andre næringsdrivende i områdets store fortvilelse.

Youngstorget siden revitaliseringen i 1995 hatt status som den største salgs- og arrangementsplassen i Oslo sentrum, og i løpet av et normalår kan Youngstorget ta imot opptil 60 forskjellige små og store arrangementer.