40 mennesker malt i grått og ikledd grå klær vandret gjennom Oslos gater lørdag formiddag.

– Det skal illustrere hvordan det kan se ut om vi selv blir klimaflyktninger i fremtiden, sier Kristian Glomnes i Seanse som står bak kunstvandringen.


Delte ut lapper med budskap

Turen startet på Sagene før den fortsatte gjennom Oslo S, forbi Deichman Bjørvika, videre forbi Operahuset, tilbake til sentrum, gjennom Egertorget og endte til slutt opp på Eidsvollplassen.

– Vi håper den kunsten som ble gjort i dag sår, om så bare et lite frø, og gjør folk mer bevisst på klimaendringene. Vi håper jo det kan bli en endring. Både for vår egen del, men også for andres.


En tøff prosess

Glomnes sier til Avisa Oslo at mange stoppet opp for å se på kunstprosjektet.

– Det er vanskelig å si hva folk synes, men folk stoppet opp og tok bilder. Det var helt merkelig, faktisk. Noen stoppet helt opp, og vi ble omringet av stillhet. Den stillheten som viser at folk tenker.


De 40 som deltok var alle frivillige som brenner for tematikken.

– Alle deltakerne har gått gjennom en prosess hvor de har jobbet med å forstå omfanget av problematikken. Det har vært tøft, sier Glomnes til AO.

Prosjektet ble initiert av Simon Sharkey i The Necessary Space, og regissert av Kristian Glomnes, Henriette Blakstad og Claudia Lucacel i forbindelse med konferansen ITAC6.

LES OGSÅ: