– Fy søren, så mye vi har fått til! Og fy søren, så mange dyktige mennesker som jobber i og for denne byen. Det siste halvannet året har jeg vært med på å lede Oslo gjennom den største krisen siden 2. verdenskrig. Jeg har sett på nært hold hva som bor i folk. Når du går av etter seks år som den lengstsittende SV-byråden i historien (ja, det er faktisk sant), så må det være lov til å lage ei lita skryteliste, tenkte jeg, skriver Thorkildsen.

Mandag ble det kjent at byråden gjennom seks år, og at hun blir erstattet av partikollega Sunniva Holmås Eidsvoll, som også er leder av Oslo SV.

I innlegget forklarer Thorkildsen at hun uansett ikke hadde tenkt å fortsette i stillingen særlig mye lengre, og at det derfor ga mening å overlate stafettpinnen til noen andre. Årsaken er uklar.

– Når jeg er klar på at jeg uansett ikke skal være med veldig mye lenger, mens hun vil det, var dette et bra tidspunkt å foreta endring på. Jeg sender en stor takk til SV som har gitt meg tilliten, og til kollegene i byrådet og de ansatte på Rådhuset som er helt nydelige folk (...) Nå skal jeg rett og slett ta en time-out, tenke meg om og vurdere hva jeg vil videre. Så kjenner jeg meg sjøl såpass godt at jeg veit at jeg temmelig snart får lyst til å bruke alt engasjementet mitt på noe annet viktig. Takk for meg, så langt.

Hun er trygg på at hennes arvtager vil gjøre en god jobb.

– Når jeg nå takker av, så er det i trygghet om at min etterfølger vil gjøre en kjempejobb. Sunniva Holmås Eidsvoll er dyktig, hardtarbeidende og engasjert, med lang erfaring både som gruppeleder og leder av Oslo SV. Hun kommer til å gjøre sitt aller beste for barn og unge i Oslo, deres foresatte og alle som jobber i skoler, barnehager, barnevern, på helsestasjoner og i skolehelsetjenesten. At hun overtar nå, er fordi vi var enige om å sette en fot i bakken etter valget, skriver Thorkildsen.