Det er over to uker siden riggingen til en av byens største festivaler startet på Ekebergsletta.

Nå nærmer det seg festival, og torsdag, fredag og lørdag denne uken skal internasjonale artister som Iron Maiden, Deep Purple og Five Finger Death Punch spille for opp mot 30.000 publikummere om dagen.

Festivalen gikk for første gang av stabelen i hovedstaden i 2019, etter å ha blitt arrangert på Fredriksten festning i Halden siden 2014.

Til årets festival i Oslo er det solgt 80.000 billetter – noe som betyr nesten utsolgt.

Det gigantiske riggområdet til festivalen sperrer for trafikken over sletta, og fra og med fredag 17. juni har trafikken gjennom området vært regulert.

Torsdag 23. juni vil det stenges helt for biler og busser som ikke skal til festivalområdet.

Flere busstopp betjenes ikke

Det får blant annet følger for reisende på rute 74 mellom Jernbanetorget og Mortensrud.

Bussen får endret rute fra midnatt onsdag 22. juni til 03.00 mandag 27. juni.

«Buss 74 har en omkjøring via Kongsveien og stopper ikke mellom Kværner og Holtet grunnet festivalen Tons of Rock. I omkjøringstraseen stopper linje 74 ved Sportsplassen (midlertidige holdeplasser opprettes ved trikkeholdeplassen) og Holtet (midlertidige holdeplasser i Kongsveien mellom Marienlundveien og Bernhusveien)» skriver Ruter på sine nettsider.

Følgende stoppesteder betjenes ikke av 74-bussen: Lodalen, Kværner, Ryenbergveien, Simensbrekka, Utsikten, Brannfjellveien, Ekeberg camping, Ekeberghallen og Bekkelagshjemmet.

Trafikk på andre linjer

Rute 34, mellom Tåsen og Ekeberg hageby, kjører som vanlig, men kan bli full mellom sentrum og Ekeberg, da holdeplassen Ekeberg camping er nærmeste stoppested til festivalområdet.

Det samme gjelder trikkene på linje 13 og 19 mellom Ljabru og Bekkestua/Majorstuen. Nærmeste holdeplass på trikkelinja er Sportsplassen.

Stengt for biltrafikk

Ifølge et nabovarsel sendt ut i forkant av festivalen vil også Ekebergveien, mellom innkjøringen til Ekeberg Camping og innkjørsel til Ekeberghallen, være stengt for biltrafikk mellom 17. og 30. juni.

Festivalen og konsertene går av stabelen på sletta vest for Ekebergveien, på den siden som er mot Oslofjorden.

Store områder på sletta og Ekeberg camping er sperret av med gjerder rundt selve festivalområdet, men Ekebergparken, Hundejordet og andre friluftsområder i området er tilgjengelig for allmennheten.

Bildeserie

Ekte festivalstemning i Sofienbergparken: – Vi skal bare slappe av og høre på god musikk

EKT holder åpent

EKT Husdyrpark ligger helt inntil festivalområdet, og holder åpent under festivalen. De skriver imidlertid på sine nettider at det er noen ting man bør merke seg dersom man planlegger å besøke gården mellom 23. og 26. juni:


«Ekebergveien blir stengt fra Simensbråten og til innkjøringen til parkeringsplassen. Se bilde. Rød markering viser området Ekebergveien er stengt. Veien er stengt fra 17.–30. juni. Alternativ rute med bil er via Brattlikollen eller Holtet.

Den store, kommunale parkeringsplassen er åpen for alle, men noen av plassene er reservert Tons of Rock. Ved parkeringsproblemer, ring 22 19 97 86, og en av våre ansatte vil hjelpe deg med veiledning til p-plasser i nærheten.»

Støy

Selve festivalen er i gang fra og med 23. juni og avsluttes 25. juni. I brevet sendt til naboer opplyses det om at åpningstiden er fra klokken 12.00 til 24.00 og at det er konserter på scenen fra 13.00 til 23.00 alle dager, har Nordstrands Blad tidligere skrevet.

Mellom 22. og 25. juni vil det også være lydprøver mellom klokken 09.00 og 23.00 de aktuelle dagene.