(Nettavisen) Det kan bli en rekordleilighet, leiligheten som nå er lagt ut til for salgs på dyre Tjuvholmen utenfor Aker Brygge. De nåværende eierne kjøpte i 2016 treromsleiligheten for 17,5 millioner kroner. Prisantydningen indikerer nesten det dobbelte.

I annonsen for toppleiligheten i 6. etasje står det blant annet at dette er en «liebhaber-leilighet». På spørsmål om hva er så unikt med leiligheten, svarer megler Anders Kvernberg i Privatmegleren Tjuvholmen:

– Hjørneleiligheten er unik, fordi den i tillegg til å ha en stor overbygget balkong på ca. 17 kvadratmeter også har en privat og delvis usjenert takterrasse på 66 kvadratmeter. Beliggenheten er en av de mest attraktive på Tjuvholmen med orkesterplass ut mot Akershus festning.

Kveldssol

Kvernberg sier at det aller viktigste er at har du en leilighet ut mot Akershus festning, mister du solen ganske tidlig. Men på grunn av takterrassen vil eieren også ha kveldssolen, som han mener er svært sjelden med den beliggenheten.

Prisantydningen er nå 31 millioner for den 106 kvadratmeter store leiligheten. Det gir en kvadratmeterpris på 292.000 kroner. Da er vi tett på den nordiske rekorden på 294.000 kroner. Går leiligheten for 200.000 kroner over prisantydningen, er den nye rekorden et faktum.

Blir prisen 31,8 millioner kroner, er den magiske 300.000-kronersgrensen brutt.

Den nåværende norske og nordiske rekorden ble ifølge Estate Nyheter satt i fjor høst for det nye prestisjeprosjektet til Obos og Nordr Eiendom i Middelthuns gate på Majorstuen.

Interne flyttinger

– Hva kan du si om interessen så langt?

– Vi har allerede fått flere henvendelser for denne boligen og gjennomført forhåndsvisninger. Det er mye intern flytting på Tjuvholmen, men også personer fra utenbys som ønsker seg en feriebolig i Oslo.

– Men målgruppen her, leiligheten er ikke så stor, så den passer vel best for par uten barn?

– Ja, dette er en leilighet som passer ypperlig for par uten barn. Det er hovedsakelig målgruppen, men den passer like ypperlig for en enslig person, svarer Kvernberg.

Mange år

Eierne kan se frem til en bruttogevinst på 13,5 millioner kroner, gitt at de får prisantydningen.

– Vi opplever at de mest unike leilighetene her nede har en større verdiøkning enn de leilighetene som er litt mer generelle. Det kan ta mange år før neste mulighet kommer, spår Kvernberg.

Leiligheten er opprinnelig oppført i 2006 og ligger på den indre delen av Tjuvholmen. Adressen er Lille Stranden 8 (se foto over), omtrent på høyde med tuppen av Aker Brygge.

Minimum 175.000 per m²

Tjuvholmen er ett av de aller dyreste boligområdene i Oslo, der kvadratmeterpriser på 200.000 kroner ikke er uvanlig.

– Ja, en typisk kvadratmeterpris på Tjuvholmen er i dag fra ca. 175.000 kroner og oppover. Jeg har den seneste måneden solgt boliger på Tjuvholmen og Aker Brygge for over 130 millioner kroner. De har variert fra 175.000 kroner kvadratmeteren helt opp til 248.000 kroner, forteller Kvernberg.

– Hvordan er det generelle markedet for luksusleiligheter om dagen, er slike leiligheter mer påvirket av aksjemarkedene enn rentemarkedet?

– På Tjuvholmen merker vi at markedet er generelt bra, det holder seg stabilt og har generelt en ganske rask omløpshastighet. Her kommer det kjøpere fra hele landet, men også utenlandske kunder som ønsker seg en bolig.

– Aksjemarkedet har helt klart mer å si for kjøperne her nede enn om renten går opp. At renten går opp, virker ikke å ha særlig betydning, svarer megleren.

Rådyre Gimle

Stjernemegler Odd Kalsnes hadde for øvrig i mange år den nordiske rekorden på 287.000 kroner kvadratmeteren for en 157 kvadratmeterstor leilighet på eksklusive Gimle terrasse.

Den leiligheten var altså noe større, og det er lettere å oppnå høyere kvadratmeterpriser for mindre leiligheter.

Senket prisen med fem millioner – kan fortsatt sette salgsrekord i gata

Ny på boligmarkedet? Her har du åtte leiligheter til under 2,9 millioner

Leiemarkedet koker: Her kan du leie for under 9.000 kroner