«Dagens shit parking award går til denne fyren».

Det skrev en Twitter-bruker lørdag ettermiddag.

Medfølgende var et bilde tatt klokken 14.40 av en bil som var parkert i det trafikkerte krysset Grønlandsleiret/Tøyenbekken, like foran den splitter nye – og midlertidige – gågaten på Grønland. Avisa Oslo har fått tillatelse til å bruke bildet.

LES OGSÅ: Dette synes folk på Grønland om gatestengingen

I tillegg til å stå parkert ulovlig, hadde bilen tre gule parkeringsgebyrer under vindusviskerne. Ti minutter senere skal bilen ha vært borte, ifølge Twitter-brukeren som ikke fikk med seg om bilen ble kjørt eller tauet vekk.

– Jeg skulle hente mat, sier Caju Bruno (36), eieren av bilen og mannen bak parkeringen, til Avisa Oslo.

Bruno bor i bydel Gamle Oslo og jobber for matleveringsselskapet Wolt. Da AO tok kontakt med ham hadde han ikke fått med seg Twitter-innlegget som i skrivende stund har over 120 likerklikk.

– Hva tenker du om det?

– Jeg vet ikke. Jeg tror det er fordi det var tre parkeringslapper på ruten, sier Bruno.

Han bekrefter at de tre bøtene ble gitt på tre forskjellige dager. Han fikk imidlertid med seg at parkeringen lørdag vakte oppsikt – flere sto nemlig og tok bilde av bilen hans, forteller han.

PARKERINGSREGLER

  • Man kan kun ilegge en kontrollsanksjon (bot) per parkering. Det vil si at dersom kjøretøyet blir stående over flere dager vil man ikke kunne ilegge flere kontrollsanksjoner.
  • Dersom det er avgiftsparkering på parkeringsplassen man står parkert, og man står over tre døgn uten å betale, vil man kunne ilegges en kontrollsanksjon som også inkluderer den tid man har stått parkert.
    Altså kontrollsanksjonen pluss avgift for den tid man har stått feilparkert (regnet ut fra de satsene som gjelder på stedet. For eksempel dersom det koster 50 kroner i døgnet, vil man totalt sett få 150 kroner lagt til kontrollsanksjonen).

Kilde: Jon Øverengen Wilberg, Statens Vegvesen

Skulle levere mat

Bruno forteller at han valgte å parkere i det trafikkerte krysset fordi det ikke lenger er lov å kjøre til en av restaurantene han skulle hente en matlevering hos.

– Gågaten er veldig bra for barn og folk som går, men for biler blir det litt ekstra vanskelig. For oss som jobber med å hente mat er det ikke noe sted man kan parkere.

– Jeg parkerte ikke på fotgjengerfeltet eller i sykkelfeltet, så det var god plass til de som skulle forbi. Jeg sto ikke i veien, sier han oppriktig.

At han fikk parkeringsbot synes han er trist.

– Det er 900 kroner, som er cirka det samme man tjener på en dagsjobb som matleverandør. Det burde være et system som innebærer at hvis du fikk bot, kunne du ikke få det igjen før etter for eksempel 15 dager. For du kan få flere på en dag. Slik det er nå kan du måtte betale mer en du tjener.

– Flere har bitt seg merke i at det var tre parkeringsgebyrer i vinduet – har det vært vanskelig å finne parkering i det siste?

– Du vet, jeg kjører Wolt, og i Sentrum er parkeringsvaktene veldig kjappe med sykkel eller med bil. De er veldig strenge, kommer og gir bot og sier vær så god.

Flere parkeringsgebyrer

Siden han begynte som Wolt-bud for to år siden da pandemien kom, anslår han at han har fått seks-sju parkeringsgebyrer

Ifølge Bruno var bilen parkert i ti-tolv minutter på grunn av kø inne i restauranten.

– Hva synes du om tittelen «Dagens shit parking»?

– For noen er det veldig morsomt, men for de som betaler er det trist.

Han skynder seg å legge til:

– Hvis noen vil hjelpe meg å betale er de hjertelig velkommen.