Søndag kveld ble en liten grå og korthåret voffs sett alene på T-bane linje 2 mot Ellingsrudåsen.

Den «ensomme» hunden kom trolig på Trosterud T-banestasjon og gikk av på Furuset, hvor den forsvant, skriver en passasjer som tok bilder og varslet om hunden i Facebook-gruppa «Rømlingen».

Både medlemmer av gruppa og naboer i området har nå engasjert seg for å lete etter den lille firbeinte.

– Vi vet ikke hvor den bor

– Vi har ingen informasjon og aner ikke hvor den bor eller hvor den kom fra, men veldig mange folk er engasjerte og skal ut å lete i dag også, sier Lucia Talseth til AO.

Hun er administrator i «Rømlingen». Talseth forteller at hun har vært i kontakt med politiet flere ganger, men ingen har foreløpig meldt hunden savnet.

– Det er mye rart som kan ha skjedd. Det står et skiltnummer på halsbåndet, men vi får ikke treff på den id-en. Det er veldig merkelig, sier hun.

– Var livredd og ville ikke stoppe

Monica Klemp Govenius bor rett ved Furuset T-bane. Hun følger ofte med på «Rømlingen» og forta seg ut for å leite da hun så innlegget om hunden.

– Det var meg og to jenter til. Det var mørkt og vanskelig å se, men plutselig kom hunden løpende med den farten over plassen på Furuset. Vi prøvde å få stoppet den, men den var livredd og ville ikke stoppe, forteller hun.

Monica og de to andre jentene fortsatte å lete ute i over en time, men den firbeinte var borte vekk. Mandag ettermiddag skal hun ut og lete igjen.

– Jeg så redselen i øynene og fikk så vondt av ham. Han var så liten og redd. Jeg fikk nesten ikke sove i natt fordi jeg tenkte på at han var kald og alene ute i regnet, sier hun til Avisa Oslo.

Ber folk om hjelp

Rett før hunden tok T-banen i 23-tiden søndag kveld ble den observert på Trosterud.

En beboer på Trosterud så den firbeinte komme løpende fra gangveien på Haugerud. Naboen stoppet og hilste på hunden, før den smatt unna og sprang videre ned til Kiwi og Trosterud.

Talseth mistenker at hunden bor et sted på Haugerud, og ber nå folk i området om å spørre rundt etter eieren av hunden.

– Det kan være eieren ikke har Facebook, og som ikke fanger opp at den er observert av oss. Vi håper den har funnet veien hjem, men det er jo et stykke fra Furuset til Trosterud eller Haugerud. Jeg er litt bekymret.

Håper den klarer seg

På spørsmål om hvor lenge hunden klarer seg ute, svarer Talseth at hunder jevnt over er flinke til å klare seg selv.

– Jernbanen og trafikken med biler er den aller største faren. Men holder den seg unna veien, kan den klare seg fint.

Hun håper folk prøver å få tak i hunden hvis de møter på den:

– Den kan være sky og vanskelig å lokke inn. Da gjelder det å være rolig, ikke rope eller løpe etter den, men forsiktig lokke den inn, sier hun.