Det sier kunstnerisk leder bak utstillingen, Anastasia Isachsen.

– Etter å ha sett hvordan disse magiske kunstfestivalene får folk til å komme ut i gatene og oppleve kunsten rundt om i verden, tenkte vi «hvorfor har vi ikke noe sånt i Oslo?».


Isachsen er en visuell kunstner og av an grunnleggerne av lyskunstfestivalen. Hun har vært på flere kunstfestivaler med fokus på lys rundt om i verden.

Slik kom hun på ideen om å lage en lyskunstfestival i hovedstaden med fokus på opplevelse av kunst gjennom nye teknologier.

Må ikke kunne noe om kunst

Festivalen fikk navnet «Fjord Oslo» og er helt gratis å se og oppleve.

– Fjord Oslo er for absolutt alle, både store og små. Man trenger ikke å kunne noe om kunst for å komme seg ut og få med seg disse spektakulære kunstverkene.


Isachsen beskriver lysinstallasjonene som fargerike, engasjerende og forteller at noen også har lyd.

Verdens beste lyskunstnere

Festivalen har en helt spesiell betydning for kunstneren.

– For meg betyr det at vi kan oppleve noe meningsfylt, noe som skaper gode opplevelser og minner. At vi kan oppleve kunst sammen, også med andre vi ikke kjenner.

Verkene som stilles ut er blant annet av noen av verdens beste lyskunstnere, ifølge Isachsen.

– Vi inviterer noen av de beste lyskunstnerne fra hele verden til å stille ut her. Det gir Oslos befolkning en mulighet til å oppleve noe de kanskje ikke ellers ville ha opplevd, eller måtte reise veldig langt for å oppleve. Men nå bringer vi kunsten hit, sier hun til AO.

LES OGSÅ: