Det var onsdag formiddag at Hanna Vesterager la ut et bilde av en liten plankebit hun fant utenfor inngangsdøren sin på Kampen.

«Kjære naboer, har noen av dere registrert at det er plassert lignende plankebiter utenfor porten deres?», lød bildeteksten.

Det viste det seg å være.

Da Avisa Oslo snakket med Vesterager onsdag ettermiddag, kunne hun fortelle at hun ikke var alene:

– I tråden på Kampen bydel sin Facebook-gruppe skriver flere at de har opplevd det samme. En nabo har også opplevd at spiker har blitt plassert på matter ved inngangspartiet.

Tre dager på rad

Første gang hun oppdaget plankebiten trodde hun det var en tilfeldighet grunnet byggearbeid i gaten, kombinert med tidvis sterk vind den siste uken.

Men da en helt identisk plankebit dukket opp for tredje dag på rad, forsto hun at de var plassert der.

– Jeg fjernet den første og tenkte jo bare at den hadde blåst bort til oss, men dagen etter lå det en helt identisk plankebit på akkurat samme sted, forteller hun.

Trebitene hun har funnet har alle hatt nøyaktig samme mål.

Selv tror hun dette er et forsøk på å kartlegge hvem i nabolaget som er hjemme, og hvem som har reist på ferie.

Ønsker å varsle

– Jeg vet ikke hvem som gjør dette, sier Vesterager og legger til at hun ikke ønsker å mistenkeliggjøre noen, men ønsker å advare resten av nabolaget på Kampen.

Det var også derfor hun la ut bilde på Facebook.

– Jeg ønsker å varsle folk. Jeg tror det kan være klokt å være observant på dette, understreker hun.

En av Vesteragers naboer har tipset politiet på deres nettside, men da Avisa Oslo var i kontakt med politiet onsdag kveld, var de foreløpig ikke klar over saken.