Mandag dukket en uvanlig gjest opp utenfor kaffebaren på Sæter torg på Nordstrand. En liten, forkommen undulat vakte oppsikt, og ganske snarlig kom lokale helter til unnsetning. Det var Nordstrand blad som først omtalte saken.

De fuglevante nordstrandbeboerne Grunde og kona og tok på seg å passe på den vesle krabaten, mens flere engasjerte seg i jakten på å finne de rettmessige eierne. De ga undulaten et eget bur, og passet på at den hadde alt den trengte for å komme seg.

- I ferd med å bli frisk

- Hun var veldig medtatt og sliten. Den slet med magen og hadde en del blod på nebbet, antagelig etter å ha flydd inn i en del vinduer, forteller Grunde.

Da Avisa Oslo tar kontakt, har den lille undulaten bodd hos Grunde i nesten en uke:

- Den har fått mat og hvile, og nå ser det endelig ut som om den er i ferd med å bli frisk, forteller Grunde glad.

Men eieren er enda ikke funnet, enda både Grunde og andre på Nordstrand har delt saken i flere nyhetsgrupper og facebooksider for bortkomne dyr:

– Da jeg ringte fuglehjelpen fortalte at det dessverre er ganske vanlig at undulater stikker av, og at mange ikke bryr seg. Jeg synes jo det er veldig rart at folk med kjæledyr ikke leter etter dem når de blir borte. Det kan jo også hende at eierne ikke bor i nærheten, undulater kan fly ganske langt, helt fra andre siden av Oslofjorden, sier Grunde.

Oppfordrer eier til å ta kontakt

Grunde har også tatt kontakt med dyrebeskyttelsen, og en kvinne som hjelper til med å finne fosterhjem til fugler som har forvillet seg ut i den store verden. Også hun fortalte at de dessverre sjeldent finner igjen eierne til fuglene de redder. Enn så lenge får den vesle fuglen være hos Grunde, som er godt vandt med undulater fra før av. Familien på Nordstrand har allerede en hanundulat av samme type, og det er ikke første gang de har tatt inn en fremmed fugl:

- Dette er faktisk ikke første gang det har skjedd. Vi fant en undulat her en annen gang også, den endte opp med å bo her i flere år, helt til den ble gammel og døde, forteller Grunde.

Han ser ikke bort fra at det kan skje igjen:

- Det er en veldig fin og spesiell fugl! Hvis hun går godt overens med vår, så kan det godt hende at vi adopterer henne. Hun har allerede fått sitt eget bur her, sier Grunde, før han legger til:

- Men aller helst vil vi jo at hun skal få komme hjem. Hun virker veldig tam, så jeg tror hun har hatt noen eiere som har brydd seg om henne, avslutter Grunde.

Undulaten ligger ute på dyrebar.no. Ta gjerne kontakt om du kjenner til fuglen!

Her rykker Morten til når han får gladnyheten: – Oi!

Liv Tone (35) er «regjeringas drømmelærer». Nå flytter hun: – Lønna er ikke i takt med hva det koster å leve i Oslo

Det er ikke bare mennesker som vaksineres i Oslo: Disse hestesprøytene kan være livsviktige