Torsdag 02. september var det Telegrafen som stakk av med prisen for årets Citypris.

Telegrafen er i dag en åpen og levende møteplass med alt fra kontorer til restauranter, barer og ulike spillsoner.

– Telegrafen er et fantastisk eksempel på hvordan eiendomsbransjen kan ta ansvar og strekke seg for å utvikle gode samfunn. Miljø, menneske og merverdi er tre sentrale elementer vi har sett etter, og hvor Telegrafen virkelig leverer, sier administrerende direktør i Norsk Eiendom, Tone Tellevik Dahl.

Kriteriene for å få Cityprisen er at eiendomsaktøren har bidratt til å utvikle bedre bygg, byer og tettsteder. Prosjektet må blant annet ha tilført området og allmennheten en verdi, være miljøvennlig og klimaeffektivt og som utgjøre en positiv del av et større hele både funksjonelt og estetisk.

Bildeserie

Bli med inn på utestedet Telegrafen

– Eiendomsbransjens Oscar

Bak Telegrafen står blant annet Peter Malling Jr. Ifølge han er prisen en stor ære å få:

– Jeg vet nåløyet er lite. Det har vært knallhard konkurranse. Derfor smaker seieren ekstra godt. På vegne av Vedal, Tristan og Malling & co er det en stor ære å motta denne prisen, sier han og fortsetter:


– Dette er eiendomsbransjens Oscar. Siden Telegrafen startet i 1916 har det vært titusener som jobbet der. Med skrekkblandet fryd gikk vi løs på hva som var en lukket borg og labyrint, men vi så et potensial for å få frem de fantastiske byggekvalitetene.

Malling forteller at målet var å bevare historien, samtidig som å kombinere det med moderne teknologi:

– Fresker på veggene og marmortrapper fra Drammen. Det er mange viktige historiske detaljer. Vi ville kombinere det historiske med moderne teknologi, tilgjengeliggjøring av eiendommen og invitere folk inn i eiendommen.

Les også:

Les også

Vil ta vare på flere bygg som dette: – Det rives for mye i Oslo

Valget om å beholde de historiske detaljene har blitt lagt merke til:

– Det er et solid og overraskende prosjekt. De har skapt et moderne bygg som også verner historien. Gjennom sitt pågangsmot, høye sosiale ambisjoner og vilje til å lete til man finner de gode løsningene – er årets vinner er et prosjekt med stor overføringsverdi til andre, forteller Tellevik Dahl i Norsk Eiendom.