Fem demonstranter hadde tatt veien til Obos' hovedkontor i Oslo sentrum tirsdag. De møtte opp for å markere sin frustrasjon mot boligkjempen, som har generalforsamling i ettermiddag.

Men om de var få, var engasjementet stort. Fellesnevneren var at Obos må ta mer hensyn til medlemmene sine.

– Vi føler avmakt, sier Liv-Mari Sæbø.

Det har kommet inn rekordmange forslag til Obos' generalforsamling. Et av dem er at styret og representantskapet må finne en erstatter for Siraj.

– Er dette et forslag dere støtter?

-Absolutt, svarer Liv-Mari Sæbø, Anne-Wenche Løhren og Tone Hoffman i kor.

– Han har ikke skjønt hva som er Obos' formål, nemlig å skaffe boliger til medlemmene sine. Siraj er ikke egnet til jobben, sier Hoffman.

Savner temperaturen fra fysisk møte

I lokalene til Trippel M Levende bilder i Gamlebyen var ledelsen i Obos samlet før sendingen startet i ettermiddag. Styreleder Roar Engelend gleder seg til generalforsamling i Obos, men mener noe blir borte i det digitale.

– Jeg er kanskje litt mindre digital en Daniel, men jeg liker at det er fysisk møte. Det gir en annen stemning, sier Engeland.

– Dere slipper kanskje unna det som kunne blitt høy temperatur?

– Litt temperatur er en del av det, og kan like gjerne fungere som en god ventil, sier Engeland.

Les også

I dag gjør jeg opprør mot Obos. Dette er grunnene

Konsernsjef Daniel Kjørberg Siraj mener det digital møtet gir mange fordeler.

– Jeg tror det blir lettere for medlemmene å møte opp, og det er bra for medvirkning og medlemsdemokratiet. Det er viktig å huske at Obos har mer enn halvparten av møtene sine utenfor Oslo. Med de restriksjonene vi har på grunn av korona er dette den beste måten å få gjennomført møtet på, sier Siraj.