Delte ut feilaktige bøter for 35,000 kroner – kommunen legger seg flat

Beboerne som benytter seg av parkeringen på sone D og E i Vogts gate, hadde fått beskjed om at det skulle innføres midlertidig forbud mot parkering fra og med mandag 11. januar. Istedenfor ble det satt opp parkering forbudt på fredag, og alle som sto parkert fikk en bot på 900 kroner hver.

DEL

– Dessverre så har ikke våre betjenter vært klar over at dette er en midlertidig regulering som skulle gjelde fra den 11.01.21, men trodde at dette var permanente skilt, gjeldende fra fredag. Det betyr at de som har fått gebyr i Vogts gate, på strekningen mellom Biermanns gate og Torshovgata, lørdag og natt til søndag på grunn av dette, ikke skal betale gebyret, skriver Atle Rønning, Seksjonssjef i Bymiljøetaten, i en e-post til Avisa Oslo.

Parkeringsplassene i strekningen mellom Biermanns gate og Torshovgata skal i perioden 11. januar til 29. mars fjernes for å sikre fremkommelighet for trikken i vintermånedene. Det ble imidlertid satt opp parkering forbudt skilt tre dager før beboerne egentlig hadde fått beskjed om at parkeringsplassene skulle fjernes.

I helgen ble det derfra ilagt 39 feilaktig gebyrer i helgen. Søndag ettermiddag var det ennå biler med snø på frontruten som hadde stått parkert over lengre tid i Vogts gate. Rønning bekrefter at eier av kjøretøyet vil bli kontaktet via brev.

TIDLIG UTE: Parkeringsbetjentene var ikke klar over at dette skiltet ikke var permanent.

TIDLIG UTE: Parkeringsbetjentene var ikke klar over at dette skiltet ikke var permanent. Foto:Artikkeltags

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken