Gå til sidens hovedinnhold

De fem siktede etter knivstikking ved Kuben er løslatt

Alle de siktede er under 18 år og har vært i avhør hos politiet.

De fem personene som onsdag ble pågrepet, og siktet for medvirkning til drapsforsøk ved Kuben videregående 15. november, er løslatt.

Det skriver politiet i en pressemelding torsdag.

De fem ble avhørt onsdag, etter at politiet gjennomførte en aksjon i forbindelse med etterforskningen av knivstikkingen på skolen på Økern.

Offeret ute av sykehus

Påtalemyndigheten har vurdert at det ikke foreligger bevisforspillelsesfare eller gjentakelsesfare som begrunner en varetektsfengsling.

Offeret er en ung gutt som var elev ved skolen. Han ble knivstukket i storefri etter det som har blitt beskrevet som et masseslagsmål.

– Han er skrevet ut av sykehuset, og etter forholdene går det bra med han, men jeg ønsker ikke å kommentere ytterligere rundt hans situasjon, sier guttens bistandsadvokat, Monica Lindbeck.

Avhørt

Politiadvokat Helle Brabrand sier til Avisa Oslo at hun ikke ønsker å gå nærmere inn på hvem de pågrepne er.

– De fem som ble pågrepet var i avhør i går, og så ble de løslatt etter avhør. Hva de har forklart kan jeg ikke gå inn på da det fremdeles er tidlig i etterforskningen, sier Braband.

Til avisa sier hun at alle de fem pågrepne er under 18 år, og at de er siktet for medvirkning til drapsforsøk. Hun ønsker ikke å si noe om hvem som har knivstukket.

Les også

Siktet for drapsforsøk ved osloskole: – Tydelig på at han ikke har gjort noe straffbart

Les også

Elev utsatt for drapsforsøk i storefri: Dette vet vi så langt

Kommentarer til denne saken