– Jeg er ekstremt nervøs. Natt til mandag klarte jeg ikke å sove, jeg bare lå og vridde meg. Jeg har kjent i flere uker at det begynner o nærme seg. Nå har sommerfuglene begynt å svirre rundt i magen, men jeg gleder meg også ekstremt mye.

Det sier Daniel Johansen Elmrhari, som under artistnavnet Daniel Owen, står på scenen under den andre av fire delfinaler i Melodi Grand Prix førstkommende lørdag.

Ti år har gått siden danseren Daniel vant Norske Talenter. Siden den gang har han blant annet deltatt i sangkonkurransen «Århundrets stemme» og i 2015 ga han ut sin første låt.

Nå satser han for fullt for å kombinere drømmen om en karriere innen musikk og dans med studier.

Kombinere jobb og musikk

På sin egen YouTube-kanal har han nesten 10.000 følgere, og flere tusen får hver uke med seg dansevideoene og låtene han legger ut der.

Til Avisa Oslo forteller han at det var NRK som kontaktet han for å høre om han kunne tenke seg å være med på MGP. Etter å ha tenkt seg om valgte han å takke ja.

– Jeg var litt usikker i begynnelsen. Jeg var ikke sikker på om dette var noe jeg var klar for, og om det var det riktige å gjøre for meg, sier han.

– Etter å ha snakket med familie og kolleger bestemte jeg meg for å takke ja – og se på det som en flott mulighet til å promotere musikken min og meg selv som artist, legger han til.

De siste årene har musikeren og danseren gitt ut en rekke egne låter, i tillegg til å studere til vernepleier. I dag jobber han på Haukåsen skole, med elever som trenger ekstra oppfølging i hverdagen.

– Jeg elsker jobben min. Jeg synes det er fint å kunne bidra med noe positivt, sier han.

Hard konkurranse

Når Daniel Owen skal kjempe om en plass i MGP-finalen 20. februar er det mot navn som er kjent for de fleste som har fulgt med på MGP-sirkuset de siste tiårene.

Han skal konkurrere mot Spellemannspris-vinner Maria Solheim, som fikk platekontrakt som 17-åring og slapp debutplata «Barefoot» i 2001, Raylee, som kom helt til finalen i fjorårets MGP → der Ulrikke Brandstorp stakk av med seieren etter stemmetrøbbel hos NRK, og MGP-veteran Kjetil Stokkan.

Stokkan har vært med i konkurransen tre ganger tidligere, første gang i 1983 med låten «Samme charmeur».

1986 vant Stokkan den norske finalen med «Romeo», og fikk en 12. plass i den internasjonale finalen. I 1990 vant han igjen den norske finalen med «Brandenburger Tor».

– Fikk litt sjokk

Daniel Owen forteller at han fikk vite hvem han skulle konkurrere mot kvelden før det ble offentlig 19. januar.

– Jeg prøvde å fiske ut noe informasjon fra dem som jobber på NRK, men fikk ikke vite noe før kvelden før. Da jeg så deltakerne i første delfinale fikk jeg litt sjokk. Det var en god blanding av flinke folk, og jeg var sikker på at jeg kom til å få tøff konkurranse. Dette er erfarne og skikkelig flinke folk, sier han.

Danseren som vant Norges hjerter som 11-åring forteller at han planlegger et ordentlig show når han skal stå på scenen lørdag kveld.

– Jeg må ta med meg noen av de erfaringene jeg har fra tidligere, og bruke det for det er verdt. Det blir skikkelig show, og dansen er en av mine sterkeste sider. Det kan gjøre at jeg skiller meg ut fra de andre deltakerne, sier han.

Stavangerkameratene og TIX

I tillegg til Daniel Owen og de fire andre artistene er Stavangerkameratene, med Kjartan Salvesen, Tommy Fredvang, Glenn Lyse og Ole Alexander Mæland, forhåndskvalifisert til finalen i februar, med låten «Barndomsgater».

En av de fire artistene, i tillegg til Stavangerkameratene, går videre til finalen i Trondheim Spektrum. Der møter de blant andre Blåsemafiaen, som kvalifiserte seg til finalen i den første delfinalen lørdag 16. januar, og TIX, som var forhåndskvalifisert.