– Jeg synes det er merkelig oppførsel og dårlig research, sier daglig leder Dan-Michael Danino ved Parkteatret.

Fredag skrev AO om at politikerne Eivind Trædal (MDG) og Lene Westgaard-Halle (H) gjennom sosiale medier har sagt de vil boikotte utestedet Parkteatret i bydel Grünerløkka, på bakgrunn av at tidligere AKP-leder Pål Steigan er en av eierne.

Det var kulturavisa Subjekt som først omtalte utspillet til Trædal.

«Pål Steigan eier Parkteatret. Tror det blir en stund til neste gang jeg tar en øl der», skrev Trædal i et offentlig Facebook-innlegg fredag ettermiddag.

«Vurderer du konsert eller øl på Parkteatret? Før du gjør det, hils på eieren», tvitret Westgaard-Halle samme dag.

Begge politikerne viser til et bilde av følgende Pål Steigan-bidrag i kommentarfeltet til Kari Jaquesson:

«Norge har brukt hundrevis av millioner kroner på det korrupte og naziinfiserte regimet i Ukraina».

Steigan er daglig leder og eier 40 prosent av Grünerløkka Kulturhus AS, som igjen eier Parkteatret Scene og Parkteatret Bar. Men han er også en tidligere leder av ytre venstrepartiet AKP og driver et alternativt nettsted. På nettsiden hyller Steigan Russland og Putin.

– Verken lønnes eller mottar utbytte

– Jeg synes det er problematisk å gå ut uten å vite bakenforliggende mekanismer, sier daglig leder Dan-Michael Danino

Han avviser at Steigan tjener penger på utestedet:

– Pål Steigan er passiv eier som verken lønnes eller mottar utbytte av Parkteatret som er et ideelt AS. Han har ikke noen påvirkning på vår drift, verken kunstnerisk eller politisk. Og slik sett finansierer ikke Parkteatret noe av hans personlige virke, sier Danino til AO.

Også styreleder Parkteatret Scene Tora Augestad, som også er styremedlem i Grünerløkka Kulturhus, og Steigan selv har avvist at Steigan tjener penger på utestedet i denne saken.

Danino synes politikernes offentlige utspill skaper feil fokus, og sier de kommer på det «verst tenkelige tidspunktet» etter en utfordrende tid med restriksjoner:

– Dette er regelrett oppfordring til boikott. Man kan godt være uenig i Steigans personlige meninger – det er vi også – men Parkteatret er ikke en politisk aktør. Det skal vi heller ikke være i denne sammenhengen, selv om vår sympati ligger hos Ukraina.

Kraftig rammet av pandemien

Danino påpeker at pandemien har rammet Parkteateret kraftig, og at de ansatte har jobbet knallhardt.

– Det Trædal nå gjør er å hausse opp stemningen, henvise folk til overskrifter og kaste politisk mynt om 50 arbeidsplasser, uten å ha bakenforliggende kunnskap. Det er trist i utgangen av en pandemi, i et klima der det finnes langt viktigere ting å bekymre seg om. Våre tanker er hos den ukrainske sivilbefolkningen og dets myndigheter, sier daglig leder Dan-Michael Danino til AO.

Til dette sier Trædal:

– Det jeg har forholdt meg til er at Steigan er daglig leder og medeier av Grünerløkka Kulturhus AS som eier Parkteatret. At de har en forventning om at man skal kunne ha inngående kunnskap om hvordan de driver business, er å legge lista litt høyt, kommenterer han lørdag kveld.

Parkteatret fortviler: – Jeg er veldig skuffa!

AO har vært i kontakt med både Trædal og Lene Westgaard-Halle lørdag kveld og forlagt dem Daninos uttalelser og kritikk.

Trædal angrer ikke på innlegget han skrev.

– For det første har jeg bare sagt at jeg selv nok ikke kommer til å ta en øl der på en stund. Det kan være mange grunner til at man ikke vil frekventere et sted; det kan hende man ikke liker musikken, klientellet eller innredningen. For meg personlig er Steigan en god grunn til å velge andre steder enn Parkteatret. Det synes jeg neste de bare får respektere.

Westgaard-Halle mener kritikken fra Danino er feilslått.

– Jeg forstår frustrasjonen til de ansatte på Parkteatret. Dette er ikke noen svart-hvitt situasjon. Men daglig leder er ansatt på et sted Steigan eier. Det å påpeke det er en faktaopplysning.

Stortingspolitikeren mener Parkteatret er en politisk aktør, all den tid det også huser Pål Steigan sine arrangementer.

– Det gir ham en plattform. Samtidig er han både eier og styremedlem i Parkteatret. Jeg velger derfor ikke å gå dit. Så får andre gjøre hva de vil.

Mottatt støtteerklæringer

– Har dere merket noen forskjell på gjester de siste to dagene?

– Nei, vi har hatt gode besøk, og heldigvis mottatt veldig mange støtteerklæringer fra mediefolk, artister, samarbeidspartnere, gjester og stamgjester. Jeg håper folk ser forbi utspillene til politikerne, sier daglig leder Danino.

LES OGSÅ: