– Man har lagt opp til å bruke indre bys leilighetsnorm i denne utbyggingen i ytre by. Da tillater man en 20 kvadratmeters utleiedel i alle disse store leilighetene. Jeg er sikker på at når disse leilighetene, når de er nye, kommer til å bli fine. Men etter noen tiår kan vi fort se at disse bitte små utleiedelene ender på Instagram-kontoen «Min drittleilighet».

Det sa Venstres Haakon Riekeles under dagens bystyremøte.

Han argumenterte mot et prosjekt i Libakkveien 13–15 nær Brattlikollen T-banestasjon i bydel Nordstrand, og reagerte på at de små utleiedelene kunne ende opp vendt mot motorveien E6.

– Jeg mener det er helt unødvendig at vi skal støtte et reguleringsforslag som bygger morgendagens drittleiligheter, smalt det fra Riekeles.

Ordbruken fikk ordfører Marianne Borgen til å gripe ordet umiddelbart.

– Jeg vil gjerne si til representanten at jeg synes det er trist, og egentlig litt uverdig, at vi kaller dette et drittleilighetprosjekt. Vi kan kanskje bruke litt andre ord for å vise at vi er uenig, lød formaningen fra Borgen.

– Jeg vil gjerne beklage at jeg refererte en Instagram-gruppe med et uparlamentarisk navn. Men det er nå en gang det de heter, repliserte Riekeles da han kom opp igjen på talerstolen.

Han hadde imidlertid salen mot seg.

I byutviklingsutvalgets innstilling til bystyret ble det påpekt at de planlagte «boligene ligger nær E6», «er utsatt for støy» og at de «ikke ligger i kommuneplanens avvikssone for støy».

Flertallet av utvalget mente imidlertid at prosjektet var utformet slik at støyen ikke var til hinder for utbygging. Det synet delte også de fleste representantene i bystyret, som ga klarsignal for prosjektet.

– Jeg vil si at dette blir veldig flotte leiligheter. Så de som flytter inn, kan glede seg, mente Frp-gruppeleder Camilla Wilhelmsen.

Les også

Fra leilighet på «løkka» til huslykke i Moss