Da pandemien traff, fant venninnegjengen en ny måte å holde seg i form på

SOSIAL TRENING: Tina (t.v) og Helèn (t.v) ønsker med prosjektet imPULS sitt å motivere treningsglade folk og bidra til et fellesskap.

SOSIAL TRENING: Tina (t.v) og Helèn (t.v) ønsker med prosjektet imPULS sitt å motivere treningsglade folk og bidra til et fellesskap. Foto:

Personlig trener Tina Rogde (23) og videokreatør Helén Skogstad (25) har merket behovet for en sosial måte å trene på.

DEL

For mange er treningssenter et sosialt sted der man kan holde seg i form. Tina Rogde har sett hvor viktig det har vært for kundene hennes å holde seg aktiv under pandemien og samtidig kunne slå av en prat med andre.

Sammen med journalist og youtuber Helén Skogstad har jentene tatt treningsstudioet hjem til stua siden pandemien slo inn i mars. De tilbyr direktesendte treningsøkter og mattips på Facebook.

– Vanskelig å komme i gang

Tre ganger i uken er det liveshow med fullkroppstrening hjemme fra stua til Tina. Medlemmene kan kommentere på videoen underveis, og får hjelp med teknikk og øvelser etter behov. Programmet blir tilpasset alle nivåer og er mulig å gjennomføre uten treningsutstyr.

Venninnegjengen ønsker at folk holder seg aktive, selv i en tid der vi er mest hjemme.

– Dette kan i seg selv være vanskelig, for folk vet kanskje ikke hva man skal gjøre av øvelser, og det er vanskelig å komme i gang i det hele tatt, sier Tina.

Helén får oppskrifter fra Tina og viser hvordan man lager spinatpannekaker eller en proteinrik omelett.

Et medlem i gruppen skriver «Ikke ofte jeg synes trening er gøy, men wow: Dette var motiverende», mens noen andre legger ut bilde av middagen og spør hva andre i gruppen skal spise.

– Vi ønsker at folk skal føle de er en del av noe og blir en gruppe der folk kan skrive innlegg og motivere hverandre, forteller Tina.

– Lyser opp dagen

Under livesendingene gir også Tina tips til hvordan man skal trives under denne nye hverdagen og minner medlemmene på å gå en tur ute.

Helén var selv en tidligere kunde av Tina og visste ikke hvor gøy trening kunne være før hun møtte Tina. Nå kjører de runde to med hjemmetrening og har med seg 46 medlemmer der yngstemann er 14 år og den eldste er 75 år. Jentene har fått meldinger fra mange de ikke kjente fra før.

– Noen sier de har blitt sterkere, andre har blitt gode på utholdenhet, og noen har klart sin første push-up. Det som lyser opp dagen min, sier Tina.

Jentene håper at flere vil bli med å opprettholde en aktiv hverdag til tross for at mange nå tilbringer mye tid hjemme.

Artikkeltags

laster
Se kommentarer

Kommentarer til denne saken