Gå til sidens hovedinnhold

Da Bøhler fikk telefonen, kastet han seg på sykkelen for å ta vaksinen: – Vi skylder dem det

Stortingsrepresentanten Jan Bøhler (Sp) fikk mulighet til å ta koronavaksine på kort varsel tirsdag kveld. Nå oppfordrer han andre Oslo-borgere til å være beredt for å bidra i dugnaden.

Politikeren beskriver at han på kort varsel fikk spørsmål om han kunne komme for å ta vaksinen på Alna vaksinesenter tirsdag kveld.

Grunnen er doser til overs som har kort holdbarhet etter at de er tatt inn i sprøytene. Hvis noen for eksempel ikke får møtt opp til timen, trengs det folk som kan komme raskt for å ta vaksinen i tide.

Bøhler forteller at han hoppet på sykkelen og kom seg til vaksinesenteret på 20 minutter slik at han rakk fram i tide.

– Skylder dem det

– Jeg synes det var veldig flott å se hvordan de jobber og står på der. Det må være veldig krevende å jobbe fra 09 til 22 og ofre påsken. Da synes jeg vi skylder dem det å gjøre alt vi kan for å bli vaksinert når de er klare, sier Jan Bøhler til Avisa Oslo tirsdag kveld.

Han legger til viktigheten av dugnaden mot pandemien ved å la seg vaksinere. Videre oppfordrer han at alle som kan, stiller på kort varsel dersom muligheten byr seg.

Bøhler er 69 år gammel og innenfor gruppen som skal tilbys vaksinen i disse dager.

– Men jeg hadde ikke trodd at jeg skulle få tilbudet så tidlig siden jeg er sprek, frisk og rask.

Les også

Pågangen tar helt av. Titalls tusen har nå meldt seg klare for å ta vaksinen

Oppfordrer til å si ja

Han uttrykker stor takknemlighet for at han fikk vaksinen, som for øvrig var av typen Pfizer denne kvelden. Dette var første dose og han må komme tilbake i mai for dose nummer to.

Bøhler forteller at han kjenner seg i fin form etter å ha syklet hjem fra vaksinetimen. Han kjente knapt at sprøyten ble satt av den dyktige helsemedarbeideren.

Han har også delt opplevelsen på Facebook.

– Det var for å oppfordre folk til å si ja. Pfizer og Moderna er veldig trygge. Jeg følger de faglige ekspertene og statistikk som viser at disse gir mye beskyttelse og er trygge.

– Jeg ville vise alle at jeg valgte å stille med en gang og jeg håper andre gjør det også. Dette er en dugnad og vi trenger at vi bygger immunitet mot korona for så stor andel som mulig. Jeg håper at folk tar den, avslutter politikeren.

Les også

Sjekk din bydel: Se hvordan bydelene ligger an med vaksineringen

Kommentarer til denne saken