Gå til sidens hovedinnhold

Carl I. Hagen: – Veldig rart om Moxnes ikke har vært involvert

Frp-politikeren sår tvil om Moxnes (Rødt) sine utsagn.

Carl I. Hagen (Frp) har vært en av Lan Marie Bergs mest uttalte kritikere i norsk politikk.

Nå sår han tvil om Rødts leder Bjørnar Moxnes utsagn om at han ikke har vært involvert i Rødts mistillitsforslag mot MDG-byråden tirsdag.

– Jeg tviler på at han ikke har vært involvert, jeg synes det er veldig rart. Jeg vil heller tro at han har bidratt til at Rødt stiller mistillitsforslag, for å sende et signal til Jonas Gahr Støre, som vel har hatt en veldig negativ holdning til Rødt. At det er et signal fra Moxnes om at man ikke må ta Rødts støtte til AP som en selvfølge, forteller han til Avisa Oslo.

Moxnes har tidligere tirsdag uttalt at saken ikke har vært på hans bord, og at Rødts støtte for mistillitsforslaget er en beslutning Rødt i Oslo har tatt alene.

– Jeg tar dette til etterretning og stoler på at Oslo har gjort en grundig vurdering, sier Rødt-leder Bjørnar Moxnes til VG etter at det ble kjent at Rødt i Oslo støtter mistillitsforslaget mot Berg.

Les også

Kan bli byrådskrise - byrådet og Oslo Ap nekter å svare

Blir kaos

Frp-politikeren spår kaos om kabinettspørsmål blir et faktum.

– Hvis Raymond Johansen sier at hele byrådet må gå av, blir det kaos. Hvem skal da få i oppdrag å forsøke å danne et nytt byråd? Det er en skikkelig prøve, både for ordføreren og de ledende i Oslo-politikken. Hva gjør de da?

– Hva synes du at Lan Marie Berg burde gjøre?

– Lan Marie Berg kan ikke gjøre noe mer, for hun har fastsatt hele tiden at hun har gjort en god jobb. Hun har ikke skjønt at hun øyeblikkelig burde sendt et notat til samferdselsdepartementet. Hun burde ha videreformidlet det allerede i desember i fjor.

Hagen kommer også med et råd til alle politikere:

– En byråd eller en statsråd burde lære som en første hovedregel: Er du i tvil om du skal informere stortinget eller bystyret, så skal du gjøre det. Det er bedre å informere for mye enn for lite.

Avisa Oslo har forelagt Bjørnar Moxnes utsagnene til Carl I. Hagen. I en SMS svarer Moxnes at han har ingen kommentar.

Les også

Retter krass kritikk mot Raymond Johansen (Ap): – Har åpenbart et ansvar

Kommentarer til denne saken