Gå til sidens hovedinnhold

Carl I. Hagen: – Uhørt og imot all parlamentarisk praksis

Onsdag kunngjorde Raymond Johansen at byrådet går av, men ordfører Marianne Borgen vil gi han oppdraget om å danne et nytt byård: – Uhørt, mener Carl I. Hagen.

– Byrådet i Oslo har gått av, men Raymond håper han får oppdraget på nytt. Det er uhørt og imot all parlamentarisk praksis, innleder Carl I. Hagen Facebook-innlegget han postet onsdag ettermiddag.

Bakgrunnen for at byrådet nå går av, er at flertallet i bystyret stemte for mistillitsforslaget mot byråd for miljø og samferdsel Lan Marie Berg. Johansen uttrykte at han hadde full tillit til hans byråd, og valgte dermed å gå av i solidaritet med Berg.

Men nå har Raymond altså ambisjoner om å ta på seg ansvaret for å danne et nytt byråd, noe Carl I. mener er uhørt i forhold til parlamentarisk skikk og bruk.

– Det vil være helt feil, er dommen fra FrP-veteranen.

Les også

Butikkens matlager luktet stramt av urin: – Rotteavføring var lett synlig over hele lokalet

– Følg oppskriften fra 1963

Han peker til flere historiske paralleller, som da statsminister Einar Gerhardsen ble felt på et mistillitsforslag i 1963. Ansvaret til å danne ny regjering gikk videre til det største opposisjonspartiet med Høyre og John Lyng i spissen.

– Lederen for det største opposisjonspartiet John Lyng fikk da oppdraget om å danne regjering og dannet en bred borgerlig regjering som så ble felt på et mistillitsvedtak i erklæringsdebatten. Da først kom Gerhardsen tilbake! forklarer Carl I. Hagen på Facebook-innlegget sitt.

– Det er sånn det skal gjøres, og det er det Raymond og så byrde gjort, sier han til Avisa Oslo.

– Det vil være uhørt og helt feil hvis ordfører Marianne Borgen på dette tidspunkt ber Raymond Johansen om å danne et nytt byråd. Oppdraget bør gå til lederen for det største opposisjonspartiet!

– Nå mener jeg man bør følge oppskriften fra 1963, og henvende seg til lederen for det største opposisjonspartiet.

Han trekker også fram at å gi ansvaret videre til Raymond Johansen om å danne nytt byråd, ikke er ulovlig, men i total strid med politisk skikk.

Les også

Blå utvider med over 700 kvadratmeter uteområde i sommer: – Kortreist feriedestinasjon og festival

Les også

Bendik (30) og Martin (30) fikk 800.000 til å åpne baren sin: – Det tok bare fem sekunder så hadde vi pengene

Kommentarer til denne saken