– Jeg vil be hele Oslo møte opp på Rådhusplassen mandag klokka 19.30, for å vise at vi står skulder med skulder med det skeive miljøet og Oslo Pride, skriver han videre.

De skeive organisasjonene inviterer til en felles solidaritetsmarkering på Rådhusplassen mandag 19:30. Kjærlighet og mangfold skal feires, ikke trues til stillhet, skriver Pride Oslo i pressemeldingen.

- Vi skal være der og dele sorgen

– De arrangere markeringen i morgen, og vi skal være der og dele sorgen og vise medfølelse med alle som ble rammet av terrorangrepet i helga. Oslo er og skal alltid være en åpen, inkluderende og tolerant by, skriver byrådslederen.

Raymond Johansen skriver videre at «vi skal vise kjærlighet og omtanke for hverandre».

– Men kjærlighet er ikke nok for å slå tilbake hatet. Vi må møte det med motstand og med avstand. Vi skal vise de hatefulle og terroristene at de aldri skal vinne. Alle har rett til å være den de vil og elske den de vil. Vi sees i morgen. Del veldig gjerne denne posten, så flest mulig kan komme. Politiet stiller opp og sørger for at vi er trygge. Kjærligheten er fortsatt størst.

– Håper vi fyller opp Rådhusplassen

Også miljøbyråd Sirin Stav (MDG) oppfordrer folk til å stille opp i markeringen mandag.

– Jeg håper vi fyller opp Rådhusplassen i alle regnbuens farger i morgen, og at mange blir med å slå ring rundt det skeive miljøet i Oslo og Norge, skriver Stav på Twitter.

– Sammen står vi sterkere. Oslo skal være en mangfoldig by med plass til alle. Ingen er fri før alle er fri, avslutter hun.