Gå til sidens hovedinnhold

Byrådskaoset i Oslo slår ut på fersk måling: Disse sikrer seg stortingsplass

Rødt og MDG er like store i Nettavisens Oslo-måling. Men verre går det for Frp.

(Nettavisen) Både Miljøpartiet de Grønne (MDG) og Rødt går fram i Nettavisens ferske stortingsmåling for Oslo fra Sentio.

Framgangen kommer to uker etter at det rødgrønne byrådet valgte å gå av, da det ble flertall for et mistillitsforslag mot miljø og samferdselsbyråd Lan Marie Berg (MDG).

- Etter mistillitsdramaet ser det ut til at både MDG og Rødt tjener på oppmerksomheten. Med tanke på sperregrensen nasjonalt, er det avgjørende for begge med gode resultater i Oslo, sier Sentios tallknuser, Martin Stubban, til Nettavisen.

Se resultatene for alle partiene lenger ned.

MDG mest fram

Mest fram av de to partiene går MDG, som får en oppslutning på 8,4 prosent. Det er fram 1,4 prosentpoeng fra Nettavisens Oslo-måling i mars.

Les også: Lan Marie Berg langer ut mot Frp og Rødt: - Vi lar oss ikke herse med

I målingen er 800 personer spurt om hva de ville stemt om det var stortingsvalg i morgen. Målingen er tatt opp fra 25. til 30. juni, og har en feilmargin fra til 1,0 til 3,5 prosent.

Dersom målingen hadde vært valgresultatet, ville MDG fått inn både Lan Marie Berg og tidligere stortingsrepresentant Rasmus Hansson på Stortinget.

- Vi har endret hovedstaden for alltid. Nå skal vi endre Norge. Dette er enda en god måling som viser at Oslo-folk er klare for et stort MDG også på Stortinget, sier Berg til Nettavisen, som har lovnadene klare om hun får stortingsplass:

- Vi skal gjøre det lett å velge miljøvennlig, enten det er sunn vegetarmat, nattog til Europa eller elbil i distriktene. Og slik vi har utfordret fossilbilen i storbyene, skal vi nå utfordre oljenæringa ved å satse på nye grønne arbeidsplasser.

Den avgåtte MDG-byråden håper at de skal havne på vippen.

- Sist stortingsvalg var MDG noen få tusen stemmer unna å havne på vippen. Da kunne vi allerede hatt en grønnere regjering som var godt igang med det grønne skiftet, og ikke styre på Frps nåde slik som Høyre og Venstre nå gjør, sier hun.

Til sammenligning fikk MDG 6 prosent av stemmene i Oslo i stortingsvalget i 2017.

Her er resultatene for alle partiene:

Nettavisens partibarometer

Kommentarer til denne saken