For oss har alltid kampen for lavere skatter og avgifter stått sterkt. For oss er det viktig at folk skal få beholde mest mulig av sine penger, og det er vi politikere som må snu hver krone så budsjettene våre går opp.

Og selv om vi selvfølgelig skal betale noe skatt for å finansiere skole og gode helsetjenester, så er det noen skatter som er mye mer urettferdige enn andre. Et eksempel på det er den usosiale eiendomsskatten.

Delta i OsloDebatten

Har du en mening om denne saken, eller et annet tema? Send inn ditt debattinnlegg her

Oslo-folk har mange meninger om byen sin, og Avisa Oslo ønsker å publisere flere personlige og originale innlegg som beriker samfunnsdebatten.

Eiendomsskatten tar ikke hensyn til om du har høy eller lav inntekt, om du har lån, eller om du sliter med å betale regningene. Selv om du bor i et hus eller i en leilighet i Oslo, så er det langt ifra sikkert at du har en høy inntekt og mulighet til å betale høy skatt på boligen. Boligprisene i Oslo er historisk høye, og aldri har det vært så vanskelig å komme seg inn på boligmarkedet.

Eiendomsskatten er også en urettferdig dobbeltbeskatning, der du må betale skatt på ditt eget hjem, som du har betalt for med penger som allerede er skattet av.

Det er ikke bare de som eier bolig som rammes av eiendomsskatten, slik venstresiden gjerne vil gi inntrykk av. Også vi som leier rammes når eiendomsskatten øker. Når utleiere får store, økte kostnader gjennom økt eiendomsskatt og store økninger i kommunale avgifter, ja da overføres kostnaden på husleia til oss som leier.

Helt vanlige folk sitter igjen med regninga

Der jeg bor har vi fått et stort hopp i leieprisen. Det er naivt å tro noe annet enn at det har en direkte sammenheng med økte kostnader for utleier. Mens byrådet hevder at eiendomsskatten rammer dem med høye inntekter og store villaer på vestkanten, så er realiteten at nesten halvparten av alle husstander i Oslo betaler eiendomsskatt, og det er helt vanlige folk som sitter igjen med regninga.

Dette kommer på toppen av økte matvarepriser, økte strømkostnader og høyere rente. Vi har et byråd som hele tiden snakker om å «ta de rike», men som i realiteten fører en politikk som gjør det dyrere for studenter, for oss unge, for alle med helt vanlige inntekter i Oslo, og som hindrer oss i å få en fot innenfor boligmarkedet.

Boligen din skal være et hjem, ikke et skatteobjekt. Derfor mener vi det er helt mulig å sikre gode velferdstjenester, uten den usosiale eiendomsskatten, og at folk skal få beholde pengene sine selv.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Leiligheten falt sakte men sikkert fra hverandre. Vi fikk skylden

Les også

På mystisk vis stopper prosjektet opp. Egentlig burde jeg tatt hintet

Les også

Komme inn på boligmarkedet og bo sentralt? Det er mulig

Les også

Stygge steinørkener? Inntrykket må nyanseres