Løren har blitt et av byens mest omtalte og utskjelte strøk. Vi som bor i området vet at området har mange utfordringer, men vet også at det skal lite til for at det blir et skikkelig fint sted å leve for folk i alle faser av livet.

Nylig ble Løren og Hasle rangert som nabolagene i Oslo som det var «verst å bo i» av forskerne fra Norsk Institutt for Naturforskning. Løren og Hasle har hatt en enorm befolkningsvekst. Det bor nesten 12 000 flere mennesker her nå enn for bare 15 år siden, og det er kjempebra.

I en by som holder på å omstille seg fra femtitallets bilbaserte struktur hvor alle flyttet ut til forstedene i etablererfasen, er det fantastisk at så mange har lyst til å etablere seg i indre by.

Les også

Innsiden av kaninburene er og blir en katastrofe

Folk trenger mer i livet enn et sted å sove og spise

Vi som bor i området setter pris på at vi har godt kollektivtilbud, masse spisesteder, cafeer og kort vei til alt. Men folk trenger mer i livet enn et sted å sove og spise. Vi som bor i byen liker også å være ute og ungene våre vil drive med idrett. Da er det viktig at det er plass nok til alle folka til å leve, ikke bare bo.

Les også

Stygge steinørkener? Inntrykket må nyanseres

Med den store befolkningsveksten kommer utfordringer, særlig fordi det er blitt gitt tillatelse til å bygge langt tettere enn det de overordnede planene for Løren opprinnelig tok høyde for. Det er mangel på barnehageplasser, det trengs mer grønne friområder, mer plass til idrett og aktivitet, og det må gjøres mer for å redusere biltrafikken og gjøre gatene tryggere.

I disse dager settes spaden i jorda på Løren Aktivitetspark og flerbrukshall, som vil gi unge på Løren sårt trengt boltreplass. Det pågår også oppgradering av den østlige delen av Lørenveien. Gata skal få trær, benker og trygge, opphøyde sykkelfelt. Flere barnehager er også på vei, selv om det er en mager trøst for oss som venter på barnehageplass akkurat nå.

Grünerløkka MDG går til valg på å jobbe for bedre idrettstilbud i Hovinbyen, skape trygge områder for lek rundt skoler, utvidelse av lekeområder for skolene med særlig små skolegårder, flere trær og grønne områder, og at parkene våre skal invitere til varierte aktiviteter. Vi vil bli kvitt gjennomfartstrafikken som gjør det utrygt på Løren og i områdene rundt, og redusere fartsgrensene.

Løren er nesten ferdig utbygd, og de neste årene blir avgjørende for å forme Løren til et bra sted å leve. Dette må sees i sammenheng med de pågående og fremtidige utbyggingene på Økern og Ulven. Noe av det aller viktigste kommunen kan gjøre fremover for den sosiale bærekraften på Løren er å prioritere nok areal til friområder og idrett. Heldigvis eier fortsatt kommunen en romslig tomt i området, som lokalmiljøet nå mobiliserer for å bruke til beboernes beste.

I en så omfattende områdeutvikling som det Hovinbyen er, ville det være rart om det ikke var litt voksesmerter underveis. Det kan være klokt å lytte litt ekstra til lokalmiljøet.

Les flere kommentarer, debattinnlegg og Oslo-historier på Avisa Oslos debattside Oslodebatten

Les også

Disse områdene i Oslo gjør folk lykkeligst

Les også

Det blir mindre lettvint å kjøre bil, men umulig blir det ikke

Les også

Ikke bruk det grenseløst pinlige navnet «SoSoPa»

Les også

Vitner om forakt for folk som bor i nabolaget