57-åringen var bekymret for sitt framtidige yrkesliv etter at han mistet jobben i Unibuss i godt voksen alder.

Likevel tok det bare noen måneder før han nå har fått sjansen i et nytt busselskap: Ullern Buss i Oslo. Det var Ekstraavisen som først meldte om saken.

– Det kunne ikke vært bedre, sier en glad Jan Kåre Christensen til Avisa Oslo.

Han har fått muligheten som timessjåfør, altså tilkallingsvikar, men forteller at han har jobbet fulle dager etter at han startet på mandag denne uka.

– De er bare interessert i å støtte opp om meg og det har vært veldig positivt, fortsetter Christensen om opplevelsene så langt.

Konflikt om musikk

Bussjåføren inngikk et forlik med Unibuss om å slutte i jobben mot et sluttvederlag på 13 måneders lønn – 473.000 kroner – fra og med sluttdatoen 1. august. Bakgrunnen var den betente striden med selskapet fordi han spilte musikk mens han kjørte.

Christensen mente seg diskriminert fordi han spilte kristen musikk. Unibuss har avvist dette og hevdet at årsaken var at han spilte for høyt volum og fikk flere klager på dette.

Berømmer Nav

Etter at arbeidsforholdet endte, valgte Christensen å være tålmodig, og meldte seg på jobbsøkerkurs gjennom Nav.

– Jeg må berømme Nav litt i dette da de kom med gode tilbakemeldinger og sørget for at jeg fikk være med på en jobbsøkerklubb for å få en veldig god CV, forteller bussjåføren.

Han utdyper at han sendte ut jobbsøknader i forrige uke og at han allerede har fått muligheten hos Ullern Buss. I tillegg viser han til at det skal ha kommet flere positive tilbakemeldinger fra arbeidsgivere.

Nå ser han for seg å jobbe til han er 70 år.

– Man vet aldri hva som kan skje, men jeg vil jobbe til jeg er 70 og det er 13 år til. Da er det viktig å ha en god CV.