Gå til sidens hovedinnhold

Bussjåfør (57) kjørte på kvinnelig passasjer – må ut med over 20.000 kroner

57-åringen nektet å godta forelegget etter en påkjørsel i Maridalsveien. Det kostet ham noen tusenlapper ekstra.

Den 57 år gamle bussjåføren møtte i Oslo tingrett 22. januar, siktet for overtredelse av veitrafikkloven.

Bakgrunnen er en hendelse ved busstoppet Skibakken i Maridalsveien 6. oktober i fjor, der han kjørte på en kvinne med bussen slik at hun ble påført hull i hodet som måtte sys, hjernerystelse, to ribbeinsbrudd og brist i et tredje ribbein.

Kvinnen var innlagt på sykehus i to døgn etter påkjørselen, før hun deretter var sykmeldt i to uker.

Vedtok ikke bot

I utgangspunktet var sjåføren ilagt et forelegg på 15.000 kroner, men det har han ikke vedtatt.

Dermed endte altså saken i retten, der aktor la ned påstand om 15 dagers fengsel, tap av førerretten i ett år og saksomkostninger på 4000 kroner.

Her forklarte 57-åringen at han ikke så kvinnen da han kjørte ut fra busstoppet, fordi hun ikke hadde refleks, var ikledd svarte klær, svart munnbind og hadde dekket til hodet med en hette.

Kvinnen forklarte på sin side at hun ble stående og vente på at bussen skulle kjøre etter at hun hadde gått av. Da den likevel ikke kjørte, gikk hun over veien foran bussen.

«Da hun var omtrent halvveis over så hun at bussen kom kjørende og så husket hun ikke noe mer av hendelsen før noen sa at ambulansen var på vei», er det gjengitt i dommen som ble avsagt i Oslo tingrett forrige fredag.

Fem måneder

Her kommer retten til at sjåføren opptrådte uaktsomt, ved at han kjørte framover mot et gangfelt uten å sjekke etter fotgjengere. De påpeker også at han burde ha vært særlig oppmerksom siden han nettopp hadde sluppet av passasjerer.

Utfallet er derfor at han idømmes 18.000 kroner i bot, tap av førerretten i fem måneder og 4000 kroner i saksomkostninger.

Les også

Sjåføren fikk 2750 kroner i bot for dette

Kommentarer til denne saken