Ruter og Bymiljøetaten stenger flere veier for å slippe bussen frem.

Det innføres også «svingforbud».

Forståelse for frustrasjonen

Den mest omfattende delen av jobben gjenstår imidlertid på den østlige delen av T-banens linje 2 og 3. Denne jobben vil pågå fram til og med 3. september. Årsaken til T-banestengingen er at Sporveien gjennomfører påkobling av nytt spor, ny tunnel og ny bru mellom Brynseng og Hellerud.

Den siste uken har det vært utfordringer med mye biltrafikk i området, noe som har gjort at bussene ikke har kommet seg tilbake til Helsfyr i tide for å starte ny tur mot Ellingsrudåsen, Bøler og Ryen.

– For mange reisende har det blitt en del kø og lang ventetid, særlig i ettermiddagsrushet når veldig mange skal reise på samme tid. Dette har skapt mye frustrasjon blant de reisende og det har vi stor forståelse for, sier pressetalsperson i Ruter, Øystein Dahl Johansen.

Disse veiene stenges

Ruter skriver i en pressemelding at det innføres flere tiltak i samarbeid med Bymiljøetaten for å bedre fremkommeligheten for bussene som kjører avvikstransport for T-banen.

  • Jernbaneveien/Smalvollveien stenges ved Smalvollveien 6 i retning Østensjøveien.
  • Det innføres venstresvingeforbud fra Østensjøveien til Nils Hansens vei.
  • Det innføres venstresvingeforbud fra Nils Hansens vei til Østensjøveien.
  • All gateparkering i Nils Hansens vei mellom Tvetenveien og Fyrstikkbakken fjernes.

Samtidig er T-banens linje 4 tilbake i full drift. Dette betyr at T-banen igjen kjører til Bergkrystallen. Også for reisende til Mortensrud er dette en klar forbedring, skriver Ruter.

– Dette åpner for en langt raskere reise fra sentrum mot Mortensrud ved at man kan ta T-banen til Ryen, og bytte til buss 71A og 71B som har hyppige avganger og stor kapasitet, sier Johansen.