– Jeg er åpen for det, men har ikke snakket med noen, sier Eivor Evenrud.

Uttalelsen kommer etter spørsmål fra Avisa Oslo om hvorvidt den tidligere Rødt-gruppelederen ønsker å melde seg inn i et annet parti. Både Oslo Ap og SV er interessert i å få Evenrud på laget. Dermed trenger ikke Evenruds tid i Oslo-politikken være over etter neste års valg.

Eivor Evenrud sier imidlertid at hun kommer til å behandle Oslo-budsjettet for 2023 som uavhengig representant.

Unisont velkommen

Da Avisa Oslo ringer Oslo Aps leder Frode Jacobsen onsdag, er han positiv til en eventuell Eivor Evenrud-innmeldelse.

– Jeg har samarbeida godt med Eivor gjennom seks år som gruppeleder i bystyret. Hun er en stor ressurs og nyter fortjent respekt i alle partier og gjør en god jobb for sitt parti. Skulle hun på et eller annet tidspunkt lete etter andre partier å engasjere seg i, er hun selvsagt velkommen til å melde seg inn i Oslo Arbeiderparti.

Det svarte Oslo Ap-leder Frode Jacobsen da Avisa Oslo spurte han om han ønsker Evenrud inn i paritet.

Også SVs gruppeleder Sunniva Holmås Eidsvoll vil ønske Evenrud «hjertelig velkomment» i sitt parti.

– Eivor er en dyktig politiker med et varmt hjerte og klokt hode. Hun er hjertelig velkommen i SV og det har jeg sagt til henne.

Dersom Evenrud skulle meldt seg inn i enten Arbeiderpartiet eller SV, og ha ønske om en ny periode i bystyret for et av disse partiene, må det skje raskt. Det er kun uker til partiene skal holde sine nominasjonsmøter. Der skal partiene velge hvem som skal stå øverst på listene før neste års valg.

Meldte seg ut

Etter flere ukers drama i Rødt Oslo, som i stor grad utspilte seg i offentligheten, valgte Eivor Evenrud først å trekke seg som gruppeleder – før hun trakk seg fra partiet.

– Det har rett og slett ikke gått, og for noen dager siden meldte jeg meg derfor ut av Rødt. Det kjennes riktig ut. Jeg er jo ærlig talt ikke den mest revolusjonære, og tror ikke vi trenger bygge et «antisystemparti», skrev Evenrud i et Facebook-innlegg hvor hun meldte at hun ikke lenger er del av Rødt.

Gruppeledervervet hun hadde i fem år er blitt besatt av Siavash Mobasheri. Evenrud har gått åpent ut og fortalt om samarbeidsproblemer med nettopp Mobasheri. Avisa Oslo har kunnet avsløre hvordan hun i en kort periode ble avsatt som gruppeleder i 2020, uten å vite noe om hva som skjedde.

LES OGSÅ: