Mannen som er siktet for drapsforsøk på Brynseng mandag kveld, er varetektsfengslet i fire uker med brev og besøksforbud. I tillegg undergis han full isolasjon og medieforbud i to uker.

Det kommer fram i en fengslingskjennelse fra Oslo tingrett onsdag ettermiddag.

I avhør har mannen (22) erkjent at det var han som skjøt, men nekter for siktelsen for drapsforsøk. Han samtykket likevel til politiets begjæring om varetektsfengsling.

Den 22 år gamle mannen ble pågrepet natt til tirsdag, etter at en mann i 20-årene ble skutt og alvorlig skadet ved T-banestasjonen på Brynseng like etter klokken 20.30 mandag kveld.

– Han ble avhørt i går. Her erkjente han de faktiske forhold, men nekter straffskyld for drapsforsøk, sier politiadvokat Renate Medby til Avisa Oslo.

Siktede: Skjedde spontant

Politiet knytter skytingen til en konflikt i et kriminelt miljø. Den siktede mannen er straffedømt en rekke ganger tidligere, blant annet for grov vold, trusler og besittelse av våpen.

Nøyaktig hva som var foranledningen til skytingen mandag kveld, er foreløpig uklart for politiet.

Avisa Oslo kjenner til at de to skal ha hatt noe uoppgjort, som går noe bakover i tid, og at det derfor ikke var tilfeldig at siktede skjøt mannen i 20-årene.

Ifølge Avisa Oslos opplysninger skal 22-åringen ha forklart at skytingen skjedde spontant og at det ikke var planlagt fra hans side.

Mannens forsvarer, Torgeir Falkum, ønsker ikke å kommentere opplysningene, men sier at hans klient erkjenner å ha skutt fornærmede.

– Han har forklart seg grundig om foranledningen til skytingen, uten at jeg vil gå inn på den. Han erkjenner å ha skutt fornærmede, og at han således har utøvd vold. Men han nekter straffskyld for drapsforsøk, sier Falkum.

Ikke i stand til avhør

– Per nå kan jeg ikke gå inn på siktedes forklaring, sier politiadvokat Renate Medby.

Foreløpig har ikke politiet fått avhørt den fornærmede mannen på grunn av helsetilstanden hans. Han beskrives som alvorlig skadet, men utenfor livsfare.

Selv om politiet ikke har kommet til bunns i motivet for skytingen, mener politiet å ha dannet seg et greit inntrykk av hva som skjedde på Brynseng mandag kveld.

– Vi har dannet oss et bilde av hva som skjedde, så gjenstår det å danne oss et bilde av foranledningen. Det gjenstår en del avhør og etterforskningsskritt opp mot de vitnene vi har. Noe er selvfølgelig gjort, men det må også følges opp videre, sier Medby.

Ikke funnet våpen

Avisa Oslo har snakket med en kvinne som var vitne til skytingen. Hun fortalte at fornærmede oppholdt seg ved en benk utenfor Narvesen-kiosken ved T-banestasjonen på Brynseng, da han ble skutt.

Enn så lenge har ikke politiet gjort beslag i våpen som de knytter til saken.

– Det er ikke gjort funn av noe skytevåpen per nå, sier Medby.

– Har siktede sagt noe om det?

– Igjen vil jeg ikke gå inn på hva han har forklart, sier politiadvokaten.

Foreløpig er mannen i 20-årene den eneste som er siktet etter skytingen.

Fem skutt på to uker

Skyteepisoden på Brynseng er den tredje skytingen i Oslo på drøye to uker:

  • 15. august skjøt en 34-årig mann to unge menn i 18-årsalderen på T-banen på Skøyenåsen. Politiet har uttalt at det ikke ser ut til å være noen relasjon mellom de involverte. Den siktede mannen ble pågrepet i nærheten og har sittet i varetekt siden. Så langt har han ikke ønsket å forklare seg til politiet.
  • 25. august ble to unge menn på 18 og 20 år skutt i et boligstrøk på Trosterud. De ble fraktet til sykehus med alvorlige skader. Tirsdag denne uken ble en mann i 50-årene pågrepet og siktet i saken. Han nekter straffskyld, opplyser hans forsvarer Henrik Boehlke til Avisa Oslo onsdag morgen.

På en pressekonferanse tirsdag fortalte politiinspektør Grete Lien Metlid at de ikke ser noen sammenheng mellom skyteepisodene.