Gå til sidens hovedinnhold

Brynsbakken utsettes i flere år

Bane Nor sikter mot utbyggingsstart i 2027.

Jernbaneprosjektet, hvor to nye spor skal bygges i Brynsbakken, hvor Gardermobanen, Hovedbanen og Gjøvikbanen møtes ved Vålerenga, skulle egentlig ha byggestart i 2023. Planen var at prosjektet skulle stå ferdig i 2025.

Nå sikter Bane Nor mot byggestart i 2027, melder de i en pressemelding torsdag ettermiddag.

– Både Oslo kommune og grunneiere på Hylla er informert om saken. Vi har også invitert beboerne til et møte og ønsker en god dialog med dem i den videre prosessen. Samtidig avventer vi klagebehandlingen og jobber med å legge en ny fremdriftsplan for en utbygging som starter i 2027, sier prosjektdirektør Bettina Sandvin i pressemeldingen.

I mars vedtok bystyret reguleringsplanen, men det har vært store lokale protester mot rivingen av nabolaget kjent som Hylla.

Strekningen skal også få det nye signalanlegget som innføres i Norge, ERTMS (European Rail Traffic Management System).

– Utbyggingen av Brynsbakken kan ikke skje samtidig som byggingen av ERTMS. Behandlingen av planen har tatt lenger tid enn vi hadde forutsatt, og derfor rekker vi ikke å bli ferdige før utbyggingen av ERTMS starter. Derfor må byggestart for Brynsbakken utsettes, sier Sandvin.

Bane Nor tilbyr nå å kjøpe ut samtlige grunneiere.

Les også

Det omstridte Brynsbakken-prosjektet utsettes i flere år. Prosjektdirektør legger skylda på saksbehandlingen, mens Hylla-beboerne jubler

Kommentarer til denne saken