Denne sommeren blir også unik. Nordmenn har forberedt seg på at det sannsynligvis blir Norgesferie i et helt år.

Mange vil kanskje tilbringe ferien med båt, bading og ferie langs kysten. Redningsselskapet tror det blir en rekordsommer med flere brukere av sjø og vann.

Rikke Lind, generalsekretær i Redningsselskapet, forteller at de har 90 fartøy i beredskap denne sommeren.

– Vi har historisk god beredskap i en historisk båtsommer, sier Lind.

Kronprinsparet besøkte Redningsselskapet ved Honnørbryggen nylig for å høre hvordan de forbereder seg til en sommer der «alle» skal på sjøen.

Hanne Heimdall og Marius Dahlen var en av de frivillige som fikk møte kronprinsparet. De viste frem skøyten og utstyret deres, samt lærte bort om førstehjelp.

– Vi har snakket om skøyteklassen vår, prinsesse Ragnhild, og snakket om hvordan vi driver med beredskap, sier Marius.

– Det var veldig gøy, sier Hanne.

De er på 365 dager i året, primært kveld og helg.

– Vi går inn i ny båtsommer og vi tror det blir kommer til å bli stor aktivitet, fortsetter Marius.

Han forteller at de i fjor løste 300 oppdrag og forventer minst det samme i år.

Med økt aktivitet på sjøen, tror Lind det er viktig at også folk flest bidrar.

– Jeg vil oppfordre alle i Oslo til å ta livredningskurset. Det kan bidra til at du er i stand til å redde liv hvis du kommer i en slik situasjon.

Livredningskurset kan du ta over nett på Redningsselskapets sider.

Har «vanlig» jobb

– Det er mange av oss som har kontorjobber til vanlig og det er deilig å komme ut på sjøen og være ute i fysisk aktivitet, samtidig som vi må være skjerpet fordi vi er en del av beredskap, sier Hanne.

Hun jobber til vanlig som sykepleier på akuttmottaket på Tønsberg og har jobbet som frivillig i Redningsselskapet i over fire år.

– Alle har vanlige jobber ved siden av. Derfor har vi kun beredskap på kveldstid, fordi folk er på vanlig jobb på dagtid, sier Marius som til jobber som nordisk sjef for et amerikansk golffirma.

Han har vært i Redningsselskapet i 10 år.

– Det er en veldig lærerik, fin og krevende hobby. Det er også godt miljø med mange som er flinke. Uansett hvilke bakgrunn eller båterfaring man har, så går man gjennom en opplæring og erfaring over tid som gjør at det er veldig artig hobby der man får bruke flott utstyr, sier Marius.

Både Hanne og Marius holder til i en base i Horten og hører til en frivillig skøyte. På Oscarsborg er det fast bemannet skøyte som er på hele døgnet, året rundt.