Gå til sidens hovedinnhold

Brøt seg inn på Oslo City med øks i sekken – stjal varer for 120.000 kroner

Mannen som knuste en rute på Oslo City ble også siktet og dømt for et lignende lovbrudd – bare to måneder senere. Torsdag ble han dømt i Oslo tingrett.

Torsdag falt dommen mot mannen som i desember tok seg inn på Oslo City og stjal verdier for 120.000 kroner. Mannen i 40-årene var også siktet for et lignende forhold.

Siktede avga en uforbeholden tilståelse i retten og ble dømt til seks måneders fengsel.

Hadde med seg øks

Ifølge siktelsen skal mannen ha knust en glassrute og tatt seg inn på Oslo City og Eplehuset 19. desember i fjor. Da politiet pågrep ham, hadde han en sekk med elektroniske produkter til en verdi av rundt 121.000 kroner.

Les også

Slik så bilen til Tyra (25) ut etter innbrudd: – Ufyselig og unødvendig

Mannen ble fanget på videoovervåkning fra Eplehuset, fremkommer det av dommen.

Han ble i tillegg siktet for et lignende lovbrudd bare to måneder senere: Da skal han ha tatt seg inn i butikken MyCall ved å knuse glassfasaden og ha forlatt forretningen like etterpå med to handleposer. I avhør erkjente han disse forholdene og samtykket til tilståelsesdom.

Den siktede skal også ha hatt med seg en øks under begge lovbruddene, og ble følgelig også siktet for å bære redskap som var egnet til å påføre kroppskrenkelse.

Mannen er også straffet for lignende forbrytelser tidligere.

Amatørmessige innbrudd

Oslo tingrett dømte mannen i samsvar med siktelsen:

Mannen ble dømt for ett tilfelle av grovt tyveri, ett tilfelle for uberettiget å ha skaffet seg adgang til en annens hus eller et annet sted som ikke var fritt tilgjengelig, ett tilfelle for å ha skadet en gjenstand og for to tilfeller av bæring av øks uten aktverdig formål.

Forsvareren innvendte at beløpene på de stjålne verdiene er noe lavere enn den veiledende grensen for grovt tyveri – rundt 100.000 kroner – og at innbruddene fremsto amatørmessige. Retten var ikke enig i at innbruddene fremsto som amatørmessige, men var enige i at forholdet i tilleggssiktelsen ikke kvalifiserer til grovt tyveri.

Utfallet ble dom på seks måneders fengsel.

Les også

Mann brøt seg inn i Rabars butikk med bausag: – Det er trist og unødvendig

Kommentarer til denne saken