8856 tilskuere så NM-finalen i 2006 mellom Røa og Asker på Bislett Stadion, mens den tidligere bestenoteringen i kvinnenes øverste divisjon var på 3541. Med ny publikumsrekord leverte Brann-kvinnene til tider en festforestilling på Brann Stadion.

Hjemmelaget hadde flere gode sjanser i løpet av kampen og scoret vinnermålet etter drøyt 20 minutter. Det kom etter et flott angrep, som endte med at Marit Bratberg Lund slo et presist innlegg til Cecilie Kvamme. 1-0 ble enkelt satt i nettmaskene.

– Jeg synes vi er litt bedre enn dem hele kampen. Det de skaper, er ofte på våre feil, og det er litt betryggende å se, sa Brann-trener Alexander Straus til NRK etter kampen.

Han måtte kjempe mot tårene da han skulle beskrive hvordan det var å spille foran over 10.000 tilskuere.

– Jeg er litt emosjonell. Jeg synes det er ufattelig stort. Vi skulle hatt det sånn hver gang.

Brann er regjerende mester og topper tabellen åtte poeng foran Vålerenga. Toerlaget fra Oslo har riktignok én kamp mindre spilt, men ble et nummer for små mot Brann søndag.

Rekorden står for fall

Vålerenga-trener Nils Lexerød måtte skuffet innse at laget hans igjen kom til kort i en toppkamp. Sist helg fikk Vålerenga med seg et heldig poeng hjemme mot Rosenborg.

– Jeg føler meg veldig trygg på at Vålerenga kommer til å bli gode. Vi er ikke helt der vi ønsker at vi skal være nå, så vi skal bruke sommeren godt og se om vi kan slå Brann til høsten, sa Lexerød.

Etter 18 serierunder går de fire beste lagene til et sluttspill. Der vil førsteplassen fra grunnserien starte med seks poeng, mens de tre påfølgende lagene starter med henholdsvis fire, to og null poeng.

Sluttspillet kan by på flere toppkamper og muligens lignende tilskuertall som i søndagens toppkamp. Selv om det ble tap foran nesten bare Brann-supportere, satt VIF-treneren pris på rammen rundt kampen.

– Jeg håper det er sånn her vi kan ha det oftere. Det er sånn her fotball skal være, og vi er gjerne med på det, sa Lexerød.

Allerede om en uke satser Rosenborg på å slå publikumsrekorden. Da stiller Brann som bortelag på Lerkendal i en kamp trønderne håper å samle nærmere 20.000 tilskuere.

Lyn med seier

Røa har fortsatt til gode å vinne en kamp i Toppserien og må vente minst en uke til. Borte mot fremadstormende Lyn måtte Røa gi tapt med 1–3 i søndagens Oslo-derby.

Lyn ligger dermed på 4.-plass på tabellen, som er den siste plassen som gir inngang til sluttspillet i Toppserien. LSK Kvinner var favoritt før sesongen til å ta den fjerde plassen i sluttspillet, men tapte igjen søndag. Med 1–2 borte mot Kolbotn er romerikingene bare nummer seks med seks poeng opp til Lyn.

Etter 18 serierunder vil Toppseriens seks dårligste lag ende opp i nedrykkskvalifisering sammen med første- og andreplassen fra 1. divisjon. Da vil alle lagene starte med blanke ark og null poeng.