Klokken 14.12 tirsdag ettermiddag fikk politiets operasjonssentral melding fra eget mannskap i Bryn-området, om et vogntog som sto i full fyr på Ring 3.

En drøy time senere, klokken 15.20, melder de at brannen er slukket.

– Innledningsvis prioriterte vi vide sperringer, på grunn av kraftig røykutvikling. Vi stengte T-banen og jernbanen. Over 20.000 beboere i området mottok en SMS med oppfordring om å trekke innendørs og lukke vinduer, oppsummerer Gunhild Finne Nilsen, politiets innsatsleder på stedet, etter at brannen er slukket.

Nå gjenstår et omfattende opprydningsarbeid på stedet, før veien åpner for normal trafikk igjen. De materielle skadene på veien må også undersøkes.

Klokken 16.35 melder politiet at ett kjørefelt har åpnet.

T-banen er tilbake i normal drift, melder politiet på Twitter.

Se video fra slukkearbeidet:

To til sykehus – ikke alvorlig skadet

To personer er kjørt til Ullevål sykehus etter å ha pustet inn røyk. Det er sjåføren av vogntoget og en person som befant seg i en bil like ved da brannen startet.

Begge beskrives som oppegående da de ble tatt hånd om av helsepersonell, men de har altså fått i seg en del røyk.

– Det er også noen som har kommet til oss ved Bryn-senteret, som vi har hatt tilsyn med. Det dreier seg om tre-fire personer. Vi vil også oppfordre andre personer som eventuelt har fått i seg røyk, til å kontakte oss, sier Kristian Børresen, innsatsleder for helsepersonellet på stedet.

Verken sjåføren eller den andre personen skal være alvorlig skadet, melder politiet på Twitter like etter klokken 17.15.

Politiet vet ikke når Ring 3 åpner for normal trafikk igjen.

– Veien er stengt inntil entreprenør har vært her, vi har fått ryddet opp og tatt en god vurdering av kvaliteten på asfalten. Det blir nok i mange timer til, sier innsatsleder Gunhild Finne Nilsen.

– Det vil bli omskiltet for omkjøring i området, legger hun til.

Politiet vet foreløpig ikke noe om årsaken til brannen, men vogntoget vil bli gjenstand for kriminaltekniske undersøkelser etter å ha blitt berget fra stedet.

Se intervju med innsatslederne her:

Fryktet spredning til andre biler

Vogntoget som begynte å brenne, var lastet med flytende harpiks. Det er en type bindemiddel som avgir giftig røyk dersom det begynner å brenne, forklarer Bjørn Fredrik Falkenberg, innsatsleder i Oslo brann- og redningsetat (OBRE).

Han forteller at all harpiksen nå har brent opp. Det er derfor ikke fare for ytterligere brann.

– Vi har vært her med syv brannbiler og opp mot 18 mannskaper. Det har vært en iherdig slukkeinnsats, oppsummerer han.

Nødetatene fryktet at den flytende harpiksen skulle antenne andre biler i nærheten. Det skjedde imidlertid ikke.

– Dette var i starten på rushen, med mye trafikk i området. Vi er veldig glade for at ikke flere kjøretøy ble involvert. Det var tett trafikk da vogntoget begynte å brenne, sier Gunhild Finne Nilsen i politiet.

Brannvesenet beskrives slukkearbeidet som krevende.

– Det var kraftig røyk og vi måtte oss inn på de riktige sidene. Vi jobbet i flere sektorer, forklarer Bjørn Fredrik Falkenberg i OBRE.

– Hva var de største utfordringene?

– Det var rett og slett å komme til, og ha tilstrekkelig med slukkemiddel. Det hadde vi dette tilfellet. Da gjelder det å finne de riktige angrepsveiene, med tanke egen og andres sikkerhet. Vi følte vi hadde god kontroll ganske kjapt, sier Falkenberg avslutningsvis.