SISTE: Klokken 15:57 melder brannvesenet om at brannen er slokket. De kommer til å jobbe med etterslokking utover kvelden.

Brannvesenet melder klokken 14.11 om brann i et trehus i Langgata på Rodeløkka. Brannen ser ut til å være i andre etasje. Det er spredningsfare, melder brannvesenet.

Røykdykkere er inne i bygningen nå. Ingen personer skal være skadet.

– Vi driver med slokking. Det brenner i konstruksjonen. Bygningsmassen er gammel, så målet vårt er å hindre at det sprer seg, sier Jørgen Lie, brannvesenets innsatsleder, til Avisa Oslo.

– Hvordan er muligheten for spredning?

– Den er til stede. Det er derfor vi er her med mye ressurser, sier Lie.

Han beskriver huset det brenner i som ubeboelig. I tillegg til brannen i taket er det store vannskader etter at sprinkleranlegget ble utløst.

– Målet med innsatsen nå er å redde de to tilstøtende bygningene. Vi har et håp om å redde dem, men tar ett skritt av gangen, sier Lie.

Trehusbebyggelsen på Rodeløkka stammer hovedsaklig fra 1860-tallet. Området ble en del av Oslo i 1878. Da var det murvang når man skulle bygge innenfor bygrensen, noe som umuliggjorde byggingen av flere trehus.

Trehusene i området ble erklært bevaringsverdige i 1988. Bygningen det brenner i er vernet etter plan- og bygningsloven.

Vi oppdaterer saken.