Alle nødetater rykket ut til en kraftig brann i sjette etasje i blokka, som ligger i Kingos gate ved Iladalen.

– Vi fikk melding om mye røyk og flammer i en leilighet. Det er full overtenning i én eller to leiligheter i sjette etasje. Vi driver nå evakuering av beboere, opplyste operasjonsleder Gjermund Stokkli i politiet ikke lenge etter at politiet hadde mottatt meldingen i 17-tiden.

26 beboere evakuert

Det er i overkant av 60 beboere i den aktuelle blokka. En kvinne ble berget ut fra den brennende leiligheten. Det ble først meldt om at hun var alvorlig skadet og at det ble iverksatt livreddende innsats.

Senere ble det klart at kvinnen kun ble påført lettere skader, til tross for at hun har oppholdt seg svært nært flammende.

26 beboere ble evakuert.

Totalt utbrent

17.31 meldte brannvesenet at brannen er slokket.

– Den ene leiligheten er totalt utbrent. Det er røykskader i én eller to leiligheter til, sier Stokkli.

– Vi har kontroll, og nå starter etterforskningen for å finne ut hva som har skjedd. Krimvakta har rykket ut til stedet, fortsetter han.

Avisa Oslos reporter på stedet forteller at det er synlige brannskader på fasaden på bygget. Naboer forteller at de hørte brannalarmen og kom seg raskt ut av bygget. Ute så de først røyk, deretter flammer, fra leiligheten som brant.

– Vi så en beboer på balkongen som ikke klarte å komme seg ut, forteller de.

Brannvesenet skal ha vært på stedet etter et par minutter, opplyser vitnene til Avisa Oslo.

Onsdag morgen svarer krimvakta til Avisa Oslo at de ikke har fått gjort en fullstendig åstedsundersøkelse ennå fordi det har vært utfordringer å jobbe inne i en utbrent leilighet. De kan foreløpig ikke svare mer om mulig årsak til brannen.