Mannen måtte få helsehjelp av ambulanse etter en brann i leiligheten på Grefsen natt til mandag.

– Pasientens tilstand er ukjent, men det fremstår alvorlig. Fraktes til sykehus etter å ha blitt utsatt for brannrøyk, skrev politiet på X/Twitter på natten.

Skal etterforskes

Krimvakta har mandag morgen ikke fått noen oppdatering fra sykehuset om mannens skader.

Det er uklart hvor store skader det er i leiligheten, men politiet utdyper at brannen skal ha vært begrenset til én leilighet.

Det vil gjøres åstedsundersøkelser når leiligheten er avkjølt.

– Leiligheten må bli kald før vi kan gå inn og jobbe. Det må også luftes så det blir trygt å gjøre en åstedsundersøkelse. Det vil ta noe tid, men vi vil forsøke senere i dag eller i morgen, ser krimleder Pernille Fleischer.

Politiets operasjonssentral meldte i natt at brannen skal ha startet i tilknytning til en seng. Dette kan ikke krimlederen utdype.

– Det er altfor tidlig å si noe om årsak. Vi har ikke vært inne på åstedet, men det vil en etterforskning eventuelt vise, avslutter hun.

Hentet ut av brannvesenet

Oslo 110-sentral opplyser at de ble varslet om brannen i forbindelse med en røykvarsler som gikk av i leilighetskomplekset.

– Vi finner en leilighet hvor det er en del røyk, tar oss inn og finner en person som vi tar med oss ut, sier vaktkommandør Ola Klakegg i Oslo 110-sentral.

– Det var også noe flammer, men det fikk vi slukket raskt, fortsetter han.