Nødetatene rykket onsdag formiddag ut til Båhusveien på Sinsen etter melding om brann i en elbil.

– Det er kontroll på stedet og det brenner ikke nå. Noe røyk fortsatt fra bilen. Ingen spredningsfare. Ukjent brannårsak, skrev operasjonssentralen i Oslo politidistrikt på Twitter like etter klokken 10.30.

Kun kort tid senere måtte de korrigere meldingen, da det viste seg at brannen var i en elbil:

– Det er fortsatt stor varmgang i aktuell elbil. Mye røyk. Kan pågå i flere timer.

Da Avisa Oslo var på stedet omtrent samtidig, drev brannvesenet ennå slokkearbeid. Det var også synlige flammer fra under bilen, før brannvesenet til slutt fikk kontroll ved å kaste en brannduk over hele kjøretøyet.

Må senke bilen i vann

Brannen skal ha oppstått mens bilen sto parkert.

At det dreier seg om en elbil, skaper utfordringer i slokkearbeidet.

– Generelt er det et problem når batteriet i en elbil begynner å brenne. Grunnen til det er at vi ikke klarer å slokke det med vann på vanlig måte, men må senke hele batteriet i vann, forklarer Knut Halvorsen, innsatsleder for Oslo brann- og redningsetat (OBRE) på stedet.

– Vi har nå kapslet inn bilen med en spesiell duk. Det gjør at vi har kontroll på brannen, selv om det ennå brenner i batteriet, forteller han videre.

SMS til naboer

I 12.30-tiden jobber brannvesenet og politiet med å få på plass en container, slik at de kan senke hele bilen i vann.

– Vi må legge hele bilen i vannbad. Etter hvert flytter vi containeren med vann og bil til et trygt sted, der det kan stå i 24 timer, sier Tom Berger, innsatsleder for politiet.

Brannen forårsaket mye røyk i området. Det ble derfor sendt ut SMS til naboer med oppfordring om å lukke dører og vinduer.

– All røyk er farlig. I et så tett boligområde med så stor røykutvikling, ønsker vi at folk lukker dører og vinduer så fort som mulig, slik at ikke røyken siver inn, sier Berger.