Det var kraftig røykutvikling gjennom taket da brannvesenet ankom stedet.

– Vi har satt sperringer der oppe, og jobber nå på stedet. Vi har enn så lenge ikke oversikt, men det har blitt sett flammer fra loftet, og det ryker kraftig, sa operasjonsleder Vidar Pedersen til Avisa Oslo.

Bygården ligger i krysset mellom Sars gate og Helgesens gate. Pedersen forteller at det enn så lenge ikke er iverksatt evakuering av bygården.

Klokken 11.16 skriver 110-sentralen på Twitter at det er bekreftet brann på loftet inne bygården, og at brannvesenet har startet slokking på stedet.

Brannen er slokket

Politiets innsatsleder, Anders Rønning, sier til Avisa Oslo brannvesenet tidlig fikk kontroll.

– Det ble meldt om flammer fra loft i en seksetasjes boligbygning i Sars gate. Ved ankomst så vi svart røyk på taket. Nødetatene var på stedet ganske raskt, sa Rønning.

Klokken 11.30 meldte brannvesenet at brannen var slokket.

Hørte alarmen

Liv Alming var beboeren som varslet om brannen. Hun hørte alarmen i gangen da hun skulle ut på en tur.

– Da gikk jeg opp på loftet, åpnet døra og der brant det. Det lyste opp i den innerste boden, det var flammer, sier hun.

Hun bor selv i 6. etasje og måtte raskt inn i leiligheten for å hente mobilen og varsle brannvesenet. De ga beskjed om å banke på alle dører for å få folk ut. Totalt var det fem personer som ble evakuert, men ingen har fått skader.

Liv Alming er fattet, men beskriver at hun blir litt i stuss av hendelsen.

– Jeg er spent på om det lukter røyk i leiligheten, da jeg bor i 6. etasje.

– Var varmt og svart

Bjørn-Fredrik Falkenberg, innstasleder i Oslo brann- og redningsetat, sier til Avisa Oslo at det var en beboer som ringte inn.

– I dag fikk vi melding om brann på loft. Personen var veldig flink og forklarte nøyaktig hva som hadde skjedd og hva hun hadde oppdaget, så vi hadde raskt ressurser på plass, sier han til AO.

Brannvesenet var på stedet med sju brannbiler og 18 brannkonstabler.

– Det var varmt og svart på loftet. På loftet er det en del boder og det har brent i én, forteller Falkenberg, som sier videre at de hadde god kontroll:

– Her er det stort loft og brannskille på et sted. Men det kunne blitt mye større om vi ikke hadde fått rask varsling fra beboere her.

Etterforsker årsaken

Politiet er nå i gang med å etterforske brannen.

– Vi er i gang med å prate med de som bor her om noen kan ha sett eller hørt noe, og om hva som kan være årsaken. Men per nå har vi ingen teori om hva som kan være årsaken til brannen, sier innsatsleder Anders Rønning.

Rønning forteller at det er på stedet en stund til for å sikre gode arbeidsvilkår for brannvesenet.

– De tar den tiden de trenger for å være sikre på at brannen ikke har spredd seg. Når de vurderer at det ikke lenger er fare for spredning, så går vi over til å etterforske hva som var årsaken.