«Ferske tall viser at vi går mot en svært god sommer for norsk reiseliv. Samtlige av de seks største hotellbyene i Norge, inkludert Oslo, har langt høyere bookingnivå foran årets sommer sammenlignet med i fjor», skriver NHO Reiseliv i en pressemelding.

− Dette er svært lovende bookingtall for sommeren, og det unner jeg virkelig alle de reiselivsbedriftene som har hatt det utrolig tøft, og som har jobbet beinhardt for å reise seg igjen. Endelig går vi imot en normal sommersesong, og norsk reiseliv kan ta imot både norske og utenlandske gjester igjen, sier Kristin Krohn Devold, administrerende direktør i NHO Reiseliv.

− Mange hoteller hadde godt med besøk, særlig i juli i fjor, takket være ferierende nordmenn. Men flere storbyer hadde langt færre gjester enn normalt fordi de utenlandske turistene uteble. Det er særlig gledelig å se at både Oslo og Bergen har langt høyere bookingnivå i år, da halvparten av deres hotellrom sto tomme i fjor sommer, fortsetter Krohn Devold.

Dataene gir en oversikt over innbooking på hotell samlet for sommermånedene (juni, juli og august) per 6. mai i år kontra 6. mai i fjor.

Oslo, inkludert Fornebu, har 266 prosent høyere tall, ifølge NHO Reiseliv.

I Oslo er det hoteller med rundt 2/3 av samlet romkapasitet som har rapportert inn tall. Tallene er hentet av Benchmarking Alliance, og bearbeidet av Peter Wiederstrøm for NHO Reiseliv.

− Vi er spente på utviklingen i bookingsituasjonen for hotellene fremover. Det er fortsatt noen uker igjen til sesongen starter, så mye kan endre seg, men det ser i hvert fall svært lovende ut. Det er flere faktorer som påvirker folks reisevalg som valutakurser, flyrute-tilbud og ikke minst været – for å nevne noen. Vi håper uansett det blir tidenes sommer for norsk reiseliv, for det har denne næringen virkelig fortjent, avslutter Krohn Devold.