Gå til sidens hovedinnhold

Blir justispolitisk talsperson for Venstre: – Fortsatt litt overveldet

Oslo-politikeren Grunde Almeland ble valgt inn på Stortinget under valget. Nå skal han sitte i justiskomiteen og fungere som Venstres justispolitiske talsperson.

Det bekrefter Almeland selv overfor Avisa Oslo.

– Jeg er fortsatt litt overveldet av å ha kommet inn på Stortinget. Det er første gang siden 1800-tallet at Venstre har tre representanter fra Oslo, så jeg hadde ikke regnet med å komme inn. Men jeg er desto mer ivrig på å komme i gang i en viktig komité, som jeg ser veldig fram til å arbeide i, sier den Bjørvika-bosatte politikeren.

Venstre-politikeren, som var nummer tre på Oslo Venstre-lista under valget, framhever at han vil arbeide for rusreform, mot hatkriminalitet og for bedre rettshjelp for samfunnets mest sårbare mennesker.

– Ruspolitikken må flyttes fra justis til helse, folk trenger hjelp, ikke straff. Jeg håper partiene som nå forhandler i Hurdal lytter til kunnskapen vi har, slik at vi i perioden kan få gjennomslag for en rusreform. Noe annet ville være en katastrofe for Oslos rusavhengige, sier Almeland til Avisa Oslo.

Les også

Raser mot «politisk spill om livene til sårbare mennesker»: – En katastrofe for de rusavhengige i Oslo

Oslo-politikeren var en tydelig kritiker da Arbeiderpartiet gikk imot regjeringens forslag til avkriminalisering av besittelse og bruk av mindre brukerdoser. Han mener også at økte strafferammer altfor ofte blir svaret når straff diskuteres av politikere.

– I praksis vet vi at det fort kan få motsatt effekt. Høyere minstestraffer betyr ofte at færre dømmes. Samtidig skygger det evige fokuset på harde straffer for det som faktisk kan hindre at kriminalitet skjer i det hele, nemlig forebygging, mener Almeland.

Almeland er frem til inntreden på Stortinget statssekretær i kunnskapsdepartementet.

Han har tidligere sittet to år i familie- og kulturkomiteen, da han var fast møtende vara for daværende statsråd og sin framtidige stortingskollega Ola Elvestuen.

Les også

Derfor ble de valgets vinner: – Venstre er det eneste partiet som har tatt Oslo på alvor

Les også

– Hatt en helt vill valgkamp

Kommentarer til denne saken