Gå til sidens hovedinnhold

Ble utsatt for «massiv vold» etter pengekrangel – måtte rømme ut vindu for å unnslippe

En krangel om 7000 kroner endte i hjernerystelse, flere brudd og kutt. Nå er en 47-årig mann dømt for grov kroppsskade.

Den 47 år gamle mannen møtte i Oslo tingrett i forrige uke, tiltalt for grov kroppsskade.

Grunnlaget er en hendelse på Vålerenga 9. april i fjor, der han skal ha gått løs på en annen mann. Ifølge tiltalen slo han fornærmede flere ganger i ansiktet og på kroppen, blant annet med et sverd eller en annen skarp gjenstand, mens han uttalte at han skulle drepe ham.

Den fornærmede mannen ble påført hjernerystelse, brudd i et ribbein, korsbåndruptur i kneet, skader på tenner, et kutt i pannen som måtte sys med sju sting, to kutt på armene som måtte sys med seks ting og blåmerker flere steder.

Voldsutøvelsen fortsatte helt til fornærmede fikk knust et vindu og hoppet ut, er det gjengitt i tiltalen. Han var sykmeldt helt fram til 29. oktober.

Fornærmede: Angrep med samuraisverd

Den tiltalte 47-åringen nektet straffskyld i rettssaken. I dommen, som ble avsagt mandag, er det beskrevet hvordan han var hjemme hos seg selv den aktuelle dagen da fornærmede, som bor i samme bygård, oppsøkte ham.

Det oppsto deretter et basketak som følge av fornærmede er skyldig tiltalte 7000 kroner.

Les også

«Jonas» ble slått ned av tre menn utenfor sin egen leilighet: – Trodde jeg skulle dø

Fornærmede har forklart at 47-åringen ble svært sint da han kunne betalte alt tilbake. Tiltalte har på sin side hevdet at fornærmede ga uttrykk for at han ikke ville betale og hånet ham. I retten forklarte han at ikke påførte mannen noen skader, men at de må ha oppstått da han hoppet ut vinduet.

Oslo tingrett finner det imidlertid utvilsomt at han påførte fornærmede skadene i form av «massiv voldsutøvelse». I retten forklarte mannen at tiltalte angrep ham med et samuraisverd og at han fryktet for livet. Han kontaktet selv politiet etter å ha rømt fra leiligheten.

Et vitne som var til stede i leiligheten, har også forklart at tiltalte slo fornærmede flere ganger. Han forsøkte å gripe inn, men ble da selv slått og fikk kastet en kaffekanne etter seg.

«I avhør forklarte han at det var blod overalt, at jakken hans i gangen hadde blod på seg, og at tiltalte hadde blod på hendene», heter det i dommen.

«Ingen formildende omstendigheter»

Selv om politiet ikke fant noe sverd i leiligheten, bemerker retten at fornærmede er påført skader som kan stamme fra en skarp gjenstand.

«Voldsbruken var massiv, fornærmede ble slått og kuttet med en gjenstand, i både hodet og resten av kroppen. Han ble holdt tilbake da han forsøkte å komme seg ut av leiligheten, og volden opphørte ikke før han klarte å kaste seg ut av et vindu», skriver retten.

De kommer derfor til at 47-åringen skal domfelles etter tiltalen til ti måneders fengsel – tre måneder mer enn påstanden fra aktor i saken, politiadvokat Johannes Hafsahl.

«Det foreligger ingen formildende omstendigheter, og heller ingen liggetid som fordrer reduksjon i straffen», konkluderer tingretten.

I tillegg må tiltalte betale 11.864 kroner i erstatning og 85.000 kroner i oppreisning til den fornærmede mannen.

Les også

Ble anklaget for narkotyveri – funnet blodig, bundet og forslått etter å ha rømt ut vindu

Kommentarer til denne saken