Fra klokken 22 til 23 lørdag kveld kontrollerte politiet cirka 750 reisende på T-banestasjonen. Politiet stoppet alle som kom med tog og T-bane.

– Det ble funnet en kniv og en softgun av en hagle som er en kraftig sak. Det er litt tragikomisk fordi det var en som var utkledd og skulle ha den med seg som kostyme, forteller operasjonsleder Guro Sandnes i Oslo politidistrikt.

Selv om to våpen er for mye, trekker operasjonslederen fram at det er et lite antall sett opp mot hvor mange som ble kontrollert. Hun svarer Avisa Oslo kort tid etter hendelsen og kunne da ikke svare på hvordan disse beslagene, og deres eiere, blir fulgt opp.

En tipser har meldt til Avisa Oslo at politiet stoppet alle på stedet, både unge og voksne, og at de brukte metalldetektorer i aksjonen.

Det skal ha vært mange politibiler til stede under aksjonen. Tipseren melder om at det skal ha vært rolig stemning.

– Vi har våpenvisitasjoner jevnt og trutt i Oslo. Vi ønsker å forebygge, spesielt i kveld og i lys av den siste tidens hendelser. Vi vil at folk skal være trygge og kontrollerte alle som kom ut for å være sikre på at de ikke tok med seg noe sånt som ikke er tillatt før de går inn i sentrum, sier operasjonslederen.

– Folk må tenke seg om, fortsetter Sandnes med spesiell henvisning til personen som hadde med seg softgun-hagla.