Restaurantbesøket i sentrum gikk skikkelig galt for gjesten (21) i november i fjor.

Da vinflaska ble fratatt ham, slengte han først vinglasset sitt i gulvet og tildelte deretter hovmesteren et knyttneveslag.

Ramlet

Deretter ramlet de over ende på gulvet i restauranten, og hovmesteren klarte å holde gjesten nede til han fikk bistand av to kjøkkenansatte.

Gjesten skal da ha løftet en stol som han prøvde å slå med, men en av de ansatte avverget angrepet. I stedet fikk denne ansatte en albue i ansiktet og slått løs to tenner.

Hovmesteren ble påført en hevelse i ansiktet, en lett hjernerystelse og måtte holde seg hjemme noen dager etter hendelsen.

Løp ut nødutgang

Gjesten klarte å komme seg løs og sparke opp utgangen til nødutgangen – med ansatte etter seg. Under denne jakten ble en tredje ansatt utsatt for slag på kroppen.

Jakten på gjesten pågikk gjennom flere sentrumsgater, og politiet klarte å pågripe ham nær Youngstorget. Da politiet fikk kontroll på ham, ble en betjent kalt «din skitne gris» av den berusede og aggressive gjesten, som truet politimannen med at faren hans ville gi ham et nakkeskudd om han beveget seg i området av landet hvor han bor.

Også for disse tilfellene ble 21-åringen dømt i Oslo tingrett nylig.

For tre tilfeller av kroppskrenkelser, en trussel mot politibetjenten, ett tilfelle av forulemping av offentlig tjenesteperson og to tilfeller av skadeverk, lød dommen på fengsel i 75 dager.

I tillegg må han betale 5.000 kroner i erstatning til to av de ansatte som ble voldsutsatt, samt 3.000 kroner i saksomkostninger.

Gjesten sa i retten at han ikke husket noe fra hendelsen, men utelukket ikke at det som fremkom, kunne være riktig. Han sa han hadde drukket seks-sju halvlitere øl og noe vin før opptrinnet.