Gå til sidens hovedinnhold

Ble felt av distriktsoppgjør. Nå kan Frp-profil utfordre i Oslo

Frps innvandringspolitiske talsperson Jon Helgheim ble vraket til fordel for Morten Wold i Buskerud. Nå kan han bli foreslått som kandidat i Oslo.

– Jeg blir ikke overrasket om Jon Engen-Helgheim blir foreslått som stortingskandidat for Oslo Frp, sier leder Peter N. Myhre i nominasjonskomiteen i Oslo Fremskrittsparti til VG.

Den nåværende stortingspolitikeren Helgheim var egentlig innstilt som Buskerud Frps liste. Misnøye med det flere distrikter, deriblant Gol, oppfattet som en for drammensdominant liste førte imidlertid til et distriktsoppgjør. Resultatet ble at Morten Wold erstattet Helgheim som listetopp etter et nominasjonsmøte på Kongsberg.

Avisa Oslo har tidligere fått opplysninger om at personer i Oslo Frp har vist interesse for å få den profilerte Helgheim inn på lista til sitt eget lokallag.

Da avisa i forrige uke spurte Helgheim om denne muligheten, svarte han at han ikke kjente til den. Han beskrev også muligheten for å stille opp i et annet lokallag som hypotetisk.

Jon Helgheim er en sentral profil i Frp. Han er innvandringspolitisk talsmann og sitter også i partiets sentralstyre. Hvis han skal utfordre om en posisjon i Oslo Frp, må han kjempe med partileder Siv Jensen. Det samme gjelder stortingskollegaen Christian Tybring-Gjedde og den lokale profilen Aina Stenersen.

Kommentarer til denne saken