Søndag kveld møtes Vålerenga og Lillestrøm til derbykamp på Åråsen. Nå rives bortebillettene vekk før det vanligvis actionfylte oppgjøret.

Oslo-klubben er tildelt 1.500 billetter. Torsdag formiddag var det bare rundt 140 igjen. Man regner med at de siste billettene rives vekk på kort tid.

– Det vil ikke føles som bortebane. Det blir ekstremt god stemning på søndag. Vi gleder oss som klubb, spillere og alle i og rundt klubben, sier Mehran Amundsen-Ansari, markedssjef i Vålerenga.

– Det er det største derbyet i Norge, vil jeg si. Da er det deilig at det mobiliseres både fra hjemme- og bortefans, supplerer han.

– Voldsomt trøkk

Erling Rostvåg, talspersonen for Klanen, Vålerengas supportergruppering, ser frem til oppgjøret.

– Det blir som det alltid er på Åråsen. Det blir et voldsomt trøkk på tribunen. Det blir veldig bra, sier han.

Sportslig sett er det Lillestrøm som har gjort det best denne sesongen. Kanarifuglene ligger fire poeng foran Vålerenga på tabellen. Dersom de kongeblå vinner søndag vil nesten hele forspranget være spist opp. Nå er Oslo-klubben på 7.-plass.

– Det viktigste med denne kampen er å nærme seg Lillestrøm på tabellen. Vi ender ett poeng bak hvis vi tar dem. Spillerne kjemper om 4.-plassen (som gir Europa-spill) og sier alle kamper er like viktige. Men for meg personlig handler det om å få mulighet til å ta igjen erkerivalen som har en uforskammet god sesong, forteller Rostvåg.

Les også

Vestkantklubb utestengt fra ishall i tre år etter anklager om trusler og grove regelbrudd: – Aldri opplevd maken

Kan bli fullt

Onsdag formiddag meldte Lillestrøm at det var solgt 9.026 billetter til kampen. Dermed er det et håp om at arenaen, som har kapasitet på 10.500 tilskuere til denne kampen, vil bli smekkfull søndag kveld.

Til sammenligning er LSKs publikumsrekord denne sesongen 5.652 tilskuere. Det var i kampen mot Kristiansund i midten av oktober. På grunn av koronarestriksjoner har klubbene i Eliteserien hatt publikumsbegrensninger i store deler av sesongen.

Kampen sparkes i gang søndag klokken 19.00.