(Nettavisen): Denne saken ble publisert før mandagens kamp mot Start. Kampen endte 3-2 til Start.

Jørgen Isnes og KFUM Oslo er i ferd med å gjøre det få andre hadde trodd for kort tid siden.

Med fem kamper igjen ligger Oslo-laget på skuddhold til en historisk bragd.

– Skulle vi rykke opp til Eliteserien, vil det være en sensasjon. Der har du overskriften, sier en smørblid KFUM-trener da Nettavisen møter ham i varmestua på Ekeberg.

Klubben har tatt nye steg både på og utenfor banen, som gir tydelige resultater i årets OBOS-liga.

Avslører «hårete» mål

Det nyoppussede fellesområdet på klubbens kontorer har gitt en ny dimensjon i byggverket til den karismatiske treneren.

Klubbens økonomi har blitt bedre, som har gjort at spillerne har gått fra semiprofesjonelle til helprofesjonelle før nåværende sesong.

– Det har vært helt suverent, på veldig mange områder. Man kan se for seg treninger fra 16:30 etter en lang dag på jobb eller studier. Du er ganske mør i hodet fra før av. Kvaliteten blir bedre med treninger på formiddagen, og har gjort noe med spillergruppa. Vi har også pusset opp oppholdsrommet her og tilbyr varmlunsj, som gjør at det begynner å ligne på toppfotball her.

Klubben har et av de laveste budsjettene på nivå to i norsk fotball, men har mildt sagt fått mye ut av lite. I konkurranse med store klubber som Stabæk, Start og Sandnes Ulf, er de på skuddhold til å realisere en vanvittig bragd.

– Det ville vært rart å ikke tro at man kan ta opprykksplassen, når man han sett prestasjonen vår denne sesongen. Vi må tørre å si at vi ser på tabell og ser på resultater, men vi har først og fremst fokus på prestasjonen. Vi har gjort mye riktig på sport, så det er ekstremt gøy at vi er der vi er nå.

Og fortsetter:

– Vi satt en målsetting som var hårete, og det var å nå en kvalikplass. Nå ligger vi på skuddhold til direkte opprykk, og da må vi selvfølgelig gå for det.

Kommer med advarsel

Med fem serierunder igjen å spille, ligger «Kåffa» to poeng bak Stabæk på direkteopprykk til Eliteserien. Isnes mener at de kan ha en liten fordel i sluttfasen av sesongen:

– KFUM er fortsatt en mindre klubb, på alle måter, enn Start og Stabæk som vi kjemper mot. Det må vi jo bruke, fordi det er de som har presset. Forventningene er store til de to klubbene, men presset er ikke Camp Nou og Old Trafford. Vi må ikke glemme det, men samtidig er det større enn det vi føler på.

– Vi er langt ifra Eliteserien når det kommer til budsjett og økonomi, men hvis vi skulle ende som nummer to, vil det være fortjent med opprykk. Første året vi rykket opp i OBOS-ligaen rykket vi jo ned igjen, og tok med oss de erfaringene fra det året. Det kan jo bli et tilfelle igjen, hvis det skulle skje at vi tar turen opp til øverste nivå.

I et intervju før sesongen uttalte trenerprofilen at han trodde årets OBOS-sesong vil bli tidenes sesong. Dette sier han nå:

– Kvaliteten i Brann, som sannsynligvis setter ny rekord, har vært ekstrem. Noen lag har skuffet, men det er det alltid. Hvis man ser på kroner brukt og størrelsen på lagene som er her, vil jeg si at det er tidenes OBOS-sesong. Det er nok lag som skuffa over sesongen til nå, men det har også vært jevnt.

KFUM møter opprykksrivalen Start på Sør Arena mandag, og kampen kan du følge i Nettavisens livestudio fra 18:00.